25/2/08

ADOR PROVOCA EL RESORGIMENT DEL SECTOR TÈXTIL MUNDIAL EN CRISI.

A la redacció d'aquest blog ens acaba d'arribar un teletip signat per l'agència de notícies espanyola EPHE que diu el següent (ho hem traduït al valencià perquè ho entenguem tots millor):
"Agència EPHE:
Un fet un tan estrany i amb consequències d'alcanç mundial està ocorré des del divendres passat cap ací. Tot es va originar en un poble de la Comunitat Valenciana que es diu Ador, i la culpa de tot este avalot se li atribueix a Paquirrín, el fill de la Pantoja. Com déiem el divendres passat estava una tal Pepica en una perruqueria del poble fent-se una permanent perquè a l'endemà es casava la filla d'una cosina que té a Gandia, la pobra xica es casa de "penalti", i clar, a vingut tot tan de sobte que ha agafat a la família desprevinguda, i a la tia Pepica amb el monyo per fer. En això que la perruquera la fica, a la tia Pepica, baix del secador i li dóna la revista Diez Minutos; la tio Pepica fullejant la revista, arriba al reportatge de Paquirrín en sa casa i es veu al xicot prenent el bany dins de la piscina coberta que té a sa casa d'Estepona, i va i la tia Pepica diu: "xe, vaja una piscina coberta més bona que té este xic a sa casa". Això has dit, totes les dones que hi havien a la perruqueria a la vegada, com si un llamp haguera travessat la memòria de totes, es miraren fixament, i la perruquera diu: "s'haveu fixat en quina data estem?" I com si haguera passat un leprós en temps de l'Edat Mitjana, eixiren totes escarotades cap a sa casa, unes amb el cap embolicat de paper d'alumini per fe-se metxes, altra amb els "rulos", qui amb els cabells a mig tallar, una amb el pèl banyat i plé de sabó... La notícia s'extengué com la pólvora, als cafés, bars, restaurants, altres perruqueries, carnisseries, botigues, tallers, fàbriques i indústries, fins i tot als PAIs, tot el món va eixir escopetat a aconseguir el millor per a ells. Al primer lloc on es van esgotar va ser als centres comercials de Gandia, després s'estengueren per Cullera i Sueca cap a València, fins i tot a Madrid i Barcelona s'han vist veïns del poble comprant-ne. "Quin goig feien" ens ha dit un alt representant d'una important cadena tèxtil. Iaios i iaies, homes i dones, xics i xiques, xiquets i xiquetes, fins i tot els PAIs anaven desbocats comprant, i no és d'estranyar amb els diners que tenen. Tot el món comprant. I la tia Pepica que no se n'havia adonat; segons uns testimonis es sentia que cridava: "Maria, no porte massa temps ací dins?; Maria, açò crema!; Maria quina pudor!; Mariaaaa!!!" De totes formes l'Ajuntament d'Ador ha dit que es farà càrrec de la perruca que durant uns mesos lluirà la tia Pepica.
I a tot açò què diu l'alcalde del poble, el Sr. Juanvi Estruch? Doncs, bé, la redacció d'aquesta agència ha intentat posar-se en contacta amb ell però, vist l'aspecte que han prés les coses, s'ha llevat del mig per una temporadeta. Es sospita que estiga a Londres convidat per Amancio Ortega, l'amo d'Inditex i les tendes de roba ZARA.
I es que el fenomen no té precedents, ens estan arribant notícies de tot arreu del món realment increïbles: des d'Iran, el seu president Mahmud Ahmanideyad ha dit que totes les centrifugadores comprades per a utilitzar-les en la indústria nuclear es reconvertisquen per a rentar les peces que confeccionaran totes les dones del país; a l'India, Pakistan, Sri Lanka i Bangla Desh no es veu ni un xiquet pel carrer, el que no està en escola està cosint; a Mèxic les maquiladores estan que tiren fum; fins i tot desde Gabón ens arriben notícies de que el seu presidente Omar Bongo ha declarat: "gràcies a este home, la indústria tèxtil que estava parada al nostre país està traguen al país de la crisi. Volem donar-li a l'alcalde d'Ador la creu d'or del nostre país". De Mongolia Interior, del Canadà, de Yemen, de Siberia, de Burundi, de les illes Salomón, de tot arreu del món estan arribant felicitacions a l'Ajuntament d'Ador; tots els efectius personals estan atenent els telèfons sense descans, els obrers, els agutzils, fins i tot el secretari del poble, el pobre Blai està atenent el telèfon com si fos una recepcionista més; la Telefònica ha hagut de desplaçar a vint homes per millorar la xarxa del telèfon per poder atendre la demanda creixent de gent que vol parlar amb l'alcalde d'Ador, que com diguem està desaparegut.
Preguntat a Zapatero per aquest fenomen ens ha dit: "Estes persones són les que necessita Espanya per fer una nació gran, per tot arreu del món es parlarà de nosaltres. Encara que l'alcalde és del PP estic orgullós de tindre persones així al país. He parlat amb Rajoy i ha convingut amb mi que hem de fer-li un homenatge com es mereix."
Les borses del món han experimentat un creixement desmesurat en estos dies, les accions de les empreses tèxtils han quintuplicat el seu valor; segons un estudi del Fons Monetari Interncional, el Banc Mundial i Morgan and Stanley de Nova York, l'aportació d'Ador al Producte Interior Brut Mundial d'aquest anys serà d'un 5,43%, més que tot Àfrica junta.
Però no acaben ací les coses, el representant dels criadors de caragols ha manifestat que si en el primer discurs que faça l'alcalde d'Ador, anomena els caragols, li pagarà un viatge a Londres; el representant de fabricants de rajoles diu que si en el primer discurs que faça l'alcalde ix amb una rajola baix del braç, li pagarà una estança a Londres; el representant de criadors d'estruços diu que si l'alcalde ix amb una barret fet de plomes d'estruç al cap, li pagarà un viatge a Londres... I així, més de mil representants li paguen un viatge a Londres al senyor alcalde si fa alguna cosa. Increïble.
Gràcies a l'alcalde d'Ador, en estos moments no es fan prou banyadors al món, i açò donarà feina i ingressos a moltíssima gent"
Fins ací el teletip de l'agència EPHE. Haureu de disculpar-nos, però en Gent d'Ador no en sabíem res. Aleshores ens hem posat en marxa per corroborar esta notícia i hem de dir que és veritat. Encara estàvem pensant què fer, ens ha cridat el nostre company Joan des de València: "xe què passa ahí que m'ha dit la meua dona que al Corte Inglés s'han acabat les reserves de bikinis, banyadors i trages de bany per habitants actuals i futurs d'Ador? fins i tot els PAIs compraven" Una amiga nostra que treballa al Carrefour, també ens ha cridat dient-nos que ja no queden trages de bany; de Zara ens avisen que les col.leccions de trages de bany estan esgotades... Realment no ens ho podem creure.
I tot per què, estareu preguntant-vos. Doncs molt fàcil. Recordeu l'anunci que va fer el sr. alcalde ací dient que a finals de gener de 2008 estaria oberta la piscina coberta? Doncs ja veieu en quina data estem i vosaltres sense banyador.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

i el poliesportiu del camp de futbol vell tambe deuria d´estar en actiu i... en conec que encara tenen les raquetes de padel criant pols en els armaris...

Anònim ha dit...

A Paquirrín deurien dedicarla la Plaça de la Font.

Anònim ha dit...

Jo, a més de comprar-me un traje de bany, m'he comprat una bufanda, uns guants i un barret de llana per a prendre el bany demà mateix.