5/2/08

CARTA DE BONES PRÀCTIQUES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

El día 15 de gener de 2008, la Generalitat Valenciana, les tres diputacions provincials y la Federació Valenciana de Municipis y Provincies (FVMP), signaren la CARTA DE BONES PRÀCTIQUES DE LA COMUNITAT VALENCIANA, amb la que es pretén fomentar el municipalisme a través de la participació ciutadana i la transparència.
Aquesta carta està impulsada per la Conselleria d'Immigració i Ciutadania seguent una aposta per que la ciutadania s'incorpore a les decisions dels assumptes públics.
En la seua presentació, el conseller mostrà el seu desig de que tots els ciutadans troben en ella un motiu "per a participar de forma oberta i continua en totes aquelles decisions que els afecten directament".
A partir d'ara, les diputacions provincials i tots els ajuntaments deuran ratificar este document en els seus plens.
Els principis que es reflectixen en esta Carta, faran possible que la democràcia que gaudim "tinga un nou impuls i faça possible que es millore la gestió d'acord amb els ciutadans".
Aqueta Carta de Bones Pràctiques de la Comunitat Valenciana consta de 16 principis:
1- ESTAT DE DRET: Garantir la igualtat de tots els ciutadans, l'equitat, imparcialitat i previsibilitat.
2- PARTICIPACIÓ: Compartir responsabilitat entre els actors públics i entitats que s'incorporen a la presa de decisions.
3- ELECCIONS REGULARS: Impulsar la democràcia participativa i el diàleg de les Administracions amb els moviments socials i associatius.
4- RECEPTIVITAT: Garantir que les respostes aportades per les administracions estiguen adaptades als interessos legítims i necessitats dels ciutadans.
5- TRANSPARÈNCIA I RENDICIÓ DE COMPTES: El govern ha de tractar de mostrar la informació i la realitat amb la que treballa per ajudar als ciutadans a participar. Administració més pròxima al ciutadà.
6- EFICÀCIA I EFICIÈNCIA: Treballar de la millor forma, en el menor temps possible i aconseguir objectius definits.
7- COORDINACIÓ: Coherència entre les diferents polítiques. Compromisos ferms i permanents.
8- COMPROMÍS ÈTIC: Que garantisca que el interés públiques es troba per damunt de l'interés privat. Codi ètic de conducta política.
9- INNOVACIÓ: La incorporació de mètodes més moderns en la Administració Pública permet arribar a resultats més òptims.
10- SOSTENIBILITAT: Els acords tractaran de conciliar els objectius econòmics, socials i mediambientals per trobar un equilibri . Açò col.locarà a la Comunitat al capdavant de la protecció del medi ambient (lluita contra el canvi climàtic)
11-CONSOLIDACIÓ PRESSUPOTÀRIA (DÈFICIT ZERO): Que garantisca una utilització prudent i productiva dels fons públics. Gestió financera, justa i equitativa, orientada a la consecució del benestar de la ciutadania.
12- FOMENT DEL DIÀLEG INTERRELIGIÓS: Fomentar el respecte a la diversitat cultural a través de la promoció de valors com la tolerància, la comprensió i el diàleg intercultural.
13- DRETS HUMANS: Drets humans, diversitat cultural i cohesió social, per a garantir la protecció i el respecte a tots els ciutadans.
14- INTEGRCIÓ: Promoure la integració intercultural dels residents estrangers en la vida pública així com el desenvolupament de les recomanacions establides en el pla d'integració de la Comunitat Valenciana 2008-2011.
15- LLUÏTA CONTRA LA XENOFÒBIA: Recolzament a campanyes de sensibilització amb la finalitat d'eliminar qualsevol obstacle per la plena integració i convivència d'una societat intercultural.
16- INFORMACIÓ: Promoure una millor informació dirigida a la ciutadania en el que respecta als seus drets i obligacions oferint a més a més, un major coneixement de tota l'activitat realitzada per l'Administració.
Com podeu comprovar, les mancances de la nostra Administració Pública més propera que tenim, o siga, l'Ajuntament, respecte a la Carta són brutals. Aleshores esperem els vostres comentaris al respecte, perquè en este tema n'hi ha molt que dir.
Per acabar ens agradaria fer una pregunta: i si l'Ajuntament es passa la Carta per ahí, què és el que passa?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La carta diu que ha de ser ratificada pel plenari dels ajuntaments, vorem si ho fan, i si ho fan serà per complir amb la papereta, però de ahí a aplicar-la... que tenen a dir sobre això els habituals visitants del blog del PP?

Anònim ha dit...

AUAMBA-BULUBA-BALAMBABÚ

Anònim ha dit...

El plenari aprovarà aquesta Carta, faltaria més.
Però seguiran fent el mateix que ara,faltaria més.
Després de vint anys fent el que vols es difícil canviar i acceptar que els altres també volen el bé pel seu poble i també tenen dret a participar en la projecció i decicions de futur del seu poble.