3/2/08

ADOR ÉS FORA DE LA SAFOR

Quan començà l’actual legislatura en l’Ajuntamentd’Ador, el nou grup GENT D’ADOR, per moltes raons, demanà la incorporació del Municipi a la MANCOMUNITAT DE LA SAFOR. El grup del P.P. es va negar.
Una ordre de CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA del dia 14 de gener de 2008, publicada en el D.O.C.V. el 25-01-2008, reflectix la separació de la MANCOMUNITAT dels municipis d’Ador i de Villalonga, la resta dels 29 pobles, tots els de la SAFOR, formen part d’ella.
L’esmentada ordre li dona a la MANCOMUNITAT una sèrie de competències per a la realització d’activitats i serveis públics que un ajuntament per si sols, degut al cost o a la falta d’infraestructura no pot oferir, i per tant necessita ajuntar-se amb els pobles veïns, encara que siga per la questió econòmica.

Les 11 competències exclusives transferides són:

1) Arreplega, transformació i tractament de residus sòlids.
2) Defensa del medi ambient, equilibri econòmic i ordenació del territori.
3) Servicis educatius, culturals socials i assistencials.
4) Promoció i dotacions turístiques
5) Mecanització administrativa, banc de dades i gestió tributària.
6) Vies de comunicació i transport públic.
7) Desenvolupament de les competències urbanístiques.
8) Promoció i exercici d’activitats agrícoles.
9) Servici de gossera comarcal.
10) Servici de grua comarcal.
11) Sanitat ambiental, abastiment, distribució i depuració d’aigües.

El grup municipal GENT D’ADOR, està convençut de que les seues raons, estan perfectament documentades i explicades per elles mateixa, el que no entenem són els motius que mouen al Sr. Alcalde i al seu grup a despreciar esta oportunitat. Pensen acàs que els dirigents de la resta de pobles (representants de tots els partits, també del seu) estan tontos i que els llestos són ells?. Pensen que no necessiten a ningú i que tenen recursos i capacitat per a sol.lucionar tots els problemes?. Pensen també que els problemes no són els mateixos i per tant cadascú es solventa els seus?. Què pensen els pobles de la comarca de l’actitud separatista del nostre poble?, no som tots de LA SAFOR?, o, per a unes coses si i per altres no?.
El comportament del nostre Ajuntament no el considerem correcte ni honorable. Creguem que a esta situació arribem perquè qui ostenta el poder vol tot el pastís per a ell, així se’l guisa i se’l menja tot sol i no dóna explicacions a ningú.(ni als Plenaris que té l’obligació democràtica de fer-ho). No serà que té por de que els empastres que fa trascendisquen i s’enterem tots de tot?. És en definitiva una manera d’actuar obscura i despòtica que xoca frontalment amb les formes participatives i democràtiques que un Ajuntament com el nostre deuria de funcionar a dia de hui.