12/2/08

PREGAR PER A PARLAR

Aneu a perdonar-me Gent d'Ador, però es que "alucine" amb vosaltres. ¿Què vol dir això de pregar-li a l'alcalde que done la possibilitat a qui vullga de fer preguntes al final del plenari? Però ¿en un plenari ordinari no hi ha un punt obligatori de precs i preguntes al final del ple on pot preguntar qui vullga? Pot ser no, i en eixe cas vos demane disculpes, però en cas de què no ho fóra, ¿no estem en un estat democràtic on la base de la convivència és la igualtat i la participació? Si este govern municipal no dóna l'oportunitat a qui vullga de poder preguntar qualsevol cosa en el plenari, aleshores ja podem arreplegar i anar-nos-en a l'altra banda de la mar. I es que no vivim en una població gran com podria ser Oliva o Gandia, no, vivim a Ador, i ací ens coneixem tots i els formalismes que impedeixen una millor solució dels problemes tant individuals com col.lectius, ens els podem botar per a entre tots gaudir d'una millor convivència.
Em va fer molta gràcia, o millor dit, molt poca quan em contaren que en un ple on es triava el Jutje de Pau, càrrec al qui optaven dos persones, una vegada S.M. el Sr. Alcalde havia triat al que ja hi era, l'aspirant va alçar la mà per poder dir la seua opinió, i S.M. el Sr. Alcalde, en un gest de l'autoritat que dóna l'estar dalt de la tarima (i me l'imagine amb eixe somriure sempitern que té) li va dir que no podia parlar. ¿Què collons vol dir que a un veí del poble, a més a més compromés i amb ganes de treballar pel poble, se li negue la possibilitat de dir el que pensa en el ple de l'Ajuntament on estan els representants que ell mateix ha votat? I el pobre Salvador va haver de baixar el cap i engolir-se la malíccia, no només de veure com la seua candidatura se n'anava al clot amb arguments absurdes i forçats, sinó també per veure negada la seua oportunitat de poder-se expressar lliurement en el Parlament del poble.
Sincerament, no puc imaginar-me a Valentín negant-li la veu a qualsevol persona del poble
que vulguera dir alguna cosa en el ple. Si no estic mal informat, i de moment les meues fonts no m'han fallat, en el mitin de GA, Valentín va admetre una interrupció d'un assistent per que s'expressara lliurement, i es que a Valentín, més que parlar, li agrada escoltar. Per desgràcia, la vanitat de Juanvi és massa gran i si hi ha que escoltar, que siguen els demés qui l'escolten a ell... i es que parla tan bé que donen ganes de... en fi.
Ja ho posen prou difícil per que la gent puga acudir al ple fent-lo a les once i mitja del matí, com per, a més a més, impedir-los expressar-se lliurement. Tot açò el que demostra és que el govern municipal té por; per primera vegada en els darrers vint anys, S.M. el Sr. Alcalde li veu les orelles al llop; davant d'ell veu un grup de persones que tenen la suficient capacitat per fer-li mal de veritat. També és veritat que per part de GA tampoc he vist massa progressos fins ara, però els veig en el bon camí.

JUAN BELMONTE