2/12/07

ADÉU MUNTANYA


Convide a la gent del Blog a passejar i contemplar el terrible paisatge en que s’està convertint la muntanya del Collao, ( sent no poder posar-vos també el terrible soroll a que estan exposats els veïns diàriament i sense cap tipus de descans), i dic jo; per què li hem de fer això a la muntanya, es que no hi ha espai en el pla?. Esta clar que els que ho fan no viuen ací, però els que ho consenten sí viuen ací i, per què ho fan ?, es que no els agradava el paisatge que envoltava el nostre poble? o es que ens agraden més altres coses? Doncs aneu acomiadant-vos del vostre poble i fotografieu-lo abans de que s’acabe, d’eixa forma podrem explicar als nostres fills com era el nostre poble i en lo que s’ha convertit pels interessos d’uns quants, i també podrem dir els noms d’eixos que pels seus càrrecs públics deurien d’haver lluitat per un desenvolupament sostenible del nostre poble per als seus habitants i les generacions futures.
NATURALIA

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ELS ÚNICS CAPAÇOS DE PARAR AÇÒ SÓN ELS PROPIS VEÏNS D'ADOR. DEIXEM-NOS ESTAR DE BLOGS, BONA EDUCACIÓ I PAMPLINES NOMES APLICABLES ALS CASOS DE VERTADERA DEMOCRÀCIA. O EL POBLE D'ADOR IX AL CARRER, I ES MANIFESTA CONTRA EL SEU ALCALDE COM HA PASSAT EN ALTRES POBLACIONS QUE HAN EIXIT A LA TELEVISIÓ I HAN ACONSEGUIT AVERGONYIR-LOS MITJANÇANT EL CLAMOR POPULAR I LA REPERCUSSIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ O ACÍ NO HI HA RES A FER. NO ES TRACTA DE SER PESSIMISTA, SINÓ REALISTA. O ENS LLANCEM AL CARRER LES PERSONES QUE REALMENT ENS PREOCUPA EL POBLE O AÇÒ S'HA ACABAT. TAN SIMPLE I ALHORA TAN DIFÍCIL COM AIXÒ. VOSALTRES, GENT D'ADOR, TENIU EL PODER DE CONVOCATÒRIA. SABEU MASSA BÉ QUE AMB LLARGS I FASTIGOSOS PROCESOS JUDICIALS NO ANEU A CAP DE LLOC. SI REALMENT VOLEU FER-LI FRONT, DEIXEU QUE PARLE EL POBLE, ORGANITZEU MANIFESTACIONS, CRIDEU ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ NACIONALS I FEU TOT EL REBOMBORI QUE POGAU DE MANERA LEGAL I ORDENADA. ÉS A DIR QUE ELS VEÏNS DEL CABANYAL DE VALENCIA QUE SÓN GENT SENSE RECURSOS SÓN CAPAÇOS DE FER-LI FRONT A LA TOTPODEROSA RITA I NOSALTRES NO PODEM AFRONTAR A JUANVI? PERQUÈ? PER DESIDIA? PER FALTA DE MITJOS? NO, MÉS BÉ PER PASSOTISME.
SI MOVILITZEU LA GENT CONTRA QUI TOCA I APRETEU ON VERTADERAMENT FA MAL, VOREU COM ELS RESULTATS SÓN SORPRENENTS.
ACÍ NO ES TRACTA DE CREMAR CONTENIDORS NI DE FER BARRICADES, SIMPLEMENT D'AVERGONYIR AQUELLS QUE DIRIGEIXEN EL POBLE. QUE SENTEN L'ALÉ DEL POBLE AL BASCOLL I QUE NO ES CREGUEN QUE PODEN PASSAR PER DAMUNT DE NOSALTRES. ÀNIM, AMB UNA BONA ORGANITZACIÓ ENCARA ESTEM A TEMPS!

Anònim ha dit...

Quan u pensa en poble, en espai rural, pensa en termes urbanitzats menuts, de població numèricament menuda, suficientment allunyat de la "civilització".

Pensa en espais verts, espai verts enormes, on poder perdre´s, on poder passetjar tranquil, on poder respirar aire pur, i on poder desconectar de l´estrès de la vida diària, sobretot si es viu a una ciutat com València com és el meu cas.

Quan u pensa en poble, en el seu poble, pensa en el lloc on anar a descansar, on pedre de vista el que veu dia a dia, pensa en un lloc tranquil on veure els avis i els amics que li són més propers, pensa en un lloc on sap que saludarà a tot aquell que passe pel carrer, i eixe tot aquell li tornarà la salutació perquè es coneixen, encara que siga de veure´s, i perquè saben que són del mateix poble.

Però per desgràcia, això està canviant. On anem a parar? A sant de que ve construir una urbanització que doblarà la població del poble? EL poble podrà suportar la pressió demogràfica? i els espais verts, suportaran eixa pressió o acabaran desapareguent? i les infraestructures del poble? soportaran el que suposen 1200 persones més a nivell de generació de residus urbans, clavegueram llum? O convertirem Ador en una gran fossa sèptica?

Cada volta que abandone València per tornar a passar un cap de setmana al meu poble, vec el que passa, i tinc la sensació d´anarme´n de València per passar a una minivalència que serà en lo que es convertirà el poble de seguir així.

Si jo deixe València per buscar la tranquilitat que dona l´ambient rural, el que vullc trobar-me és això, ambient i calma rural, ja que per trobar-me amb una mini-valència, em quede en la gran i m´estalvie 70 kilòmetres de viatje.

Pot ser que siga una mica radical, però ja vorem en que es converteix el poble quan s´acaben totes les obres (que no són poques), i vorem quin és el resultat: si encara sóm poble o ens hem pervertit i hem sucumbit als "encants" de la civilització urbana.

Anònim ha dit...

I com és que ningú mou un dit per evitar-ho?

Propose fer una protesta davant l'ajuntament!!!!!

Que passarà quan ens quedem sense muntanyes verdes i siga tot un bloc de formigó? que divertit, no?