21/12/07

RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI I URGENT DEL DIA 19/12/07

Primerament la nova regidora Rosa Maria Mascarell Camarena jurà el seu càrrec. Li donàrem la benvinguda.
Abans de començar amb l'ordre del dia, demanà la paraula el portaveu del grup de Gent d'Ador per excusar la inassistència dels companys, al mateix temps que reclamava una vegada més que la celebració dels plenaris fóra fora de l' horari laboral.
El portaveu del P.P. ens amollà que al presentar-nos a les eleccions ja sabíem que els plenaris serien a les 11'30 hores. Li contestàrem que la frequència i l'horari de la convocatòria s'aprovà en el primer plenari d'esta legislatura a proposta del seu grup sense atendre les opinions de G.A.
Continuà el portaveu del P.P. dient que amb l'horari actual ve més gent, abans no venia ningú. No s'enteren de res, ni volen, ni..... (si ara va més gent és perquè G.A. publicita en el seu blog i via correu electrònic que es va a cel.lebrar un ple, ja que el govern d'este pobre poble no ho anuncia ni amb un miserable band)

ORDRE DEL DIA.

1r.- Ratificació de la urgència de la convocatòria.
Ens conta el Sr. Alcalde que la urgència consistix en la modificació de crèdits per adequar el pressupost que finalitza a les necessitats reals que hi ha hagut. Gent d'Ador li digué que tant el motiu de la urgència com la resta dels punts de l'ordre del dia es podien fer o haver fet en qualsevol moment, utilitzant un plenari ordinari.
Sense més passàrem a votar i s'aprovà. Gent d'Ador votà en contra.

2n.- Aprovació, si escau, de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.
A l'hora d'aprovar l'acta anterior, el representant del G.A.esmenà algunes qüetions:
La pregunta sobre l'Escoleta tenia que aparéixer textualment i no resumida en poc més de dos renglons. Ho demanarem quan la férem.
De l'informe de secretaria diu que ens han donat totes les fotocòpies que demanà la regidora de G.A., en total 4 fotocòpies del B.O.E.i curriculums, cap document amb membret, signatura o segell de l'Ajuntament.
La pregunta nº 13 referent al problema de l'aigua quan plou al Barranquet, no existix.
També altres cosetes menys importants.
Però sobre tot una manera sibilina d'amagar tot allò que es diu contra els interessos del poder, escrivint-ho d'una forma que pareix que no és greu, amainant al màxim la possible gravetat de la qüestió.
A banda de corregir algunes coses de les anomenades sense importància, el Sr Alcalde manifestà que d'ara endavant les preguntes les contestarà per escrit.
Quan?, li preguntà G.A.
"Al dia següent, antes del següent Plenari, en 2, 3, 5 dies adjuntant si procedix tota la documentació."
Acceptàrem i aprofitàrem per demanar la gravació de tots els Plenaris. De gravar res de res.
S'aprovà amb el vot en contra de G.A.

3r.- Modificació crèdits nº2.
Ens proposen aprovar la modificació de crèdits en 32 partides pressupostàries amb una desviació de 332.654,96 Euros.
Després d'explicar-nos l'aparició d'eixos diners, per obres i suplements de crèdits, el portaveu de G.A. fa la reflexió que si hi ha una desviació d'aproximadament un 30% del pressupost anual, dóna que pensar que el pressupost s'ha fet amb els peus.
Ens assenyalaren que altres Ajuntaments encara fan més modificacions.
Davant de tantes aclaracions ho vam vore tant clar que votàrem en contra, així i tot s'aprovà.

4rt.- Declarar desert el concurs per a la contractació de la 1ª i 2ª fase de la Casa de la Cultura.
Primer cal dir que el pressupost bàsic ascendix a 390.000 Euros.
Es presenten dos empreses una amb 685.000 Euros i l'altra 519.256,22 Euros.
Sol.lució ho declaren desert i aproven la contractació pel procediment negociat, sense publicitat, facultant a l'Alcalde per procedir a la selecció, adjudicació i subscripció del corresponent contracte.
Si en la Mesa de Contractació que és l'encarregada d'obrir les pliques que es presenten no volen que estiga cap regidor de G.A., (està l'Alcalde, el Secretari i l'Arquitecta municipal), malgrat la nostra insistència en participar. Ara, ni aixina, l'Alcalde que s'ho guise, s'ho menge i que li sente bé i si té ardor, bicarbonato.
Ho vam vore tan clar que votàrem en contra. S'aprovà.

5é.- Contractació cobriment piscina municipal 1ªi 2ªfase.
Després d'una llarga estona discutint les quantitats aportades per algunes empreses que s'han presentat al concurs i que la Mesa de Contractació (recordem que a Gent d'Ador, amb el 48% de vots, no volen que estiga) va procedir a l'obertura de pliques el dia 4-12-2007. El Sr.Secretari observà que en la informació que ens passà hi havia errors amb l'I.V.A.,per tant decidírem deixar este punt pel pròxim Plenari. (Però no devia estar acabada la piscina en febrer de 2008? Açò no és més que una subtilitat per dir que no podrà ser per aquestos errors).

6é.- Contractació préstec finançament cobriment Piscina 1ª i 2ª fase.
Es tracta d'aprovar un préstec amb el B.C.L.
-Quantia: 125.837,98 Euros.
-Duració contracte: Fins 11 anys.
-Termini carència :12 mesos.
-Tipus: Euribor 90 dies més 0,30.
- Liquidació interessos: Trimestral.
- Comissions: Nul.les.
Gent d'Ador senyala que encara que estem a favor del cobriment de la piscina, observem que en este projecte apareixen moltes irregularitats, com el projecte mateix, funcionament, provisió de despeses, càlcul d'ingressos, personal implicat, etc. Per altra banda aprovem una modificació per gastar-nos un excedent de recaptació, que l'haverem pogut utilitzar per financiar l'obra i així evitar el préstec, ja que al final seran 11 anys pagant i aproximadament més de 50.000 Euros de més.
Ens Abstinguérem però s'aprovà.

7é.- Contractació factoring finançament Casa de Cultura.
Com que ja s'havia aprovat en l'anterior Plenari, l'Alcalde ens comunica la resolució de la contractació.
Concertar amb B.B.V.A. FACTORING, S.A. una operació de facturatge per un import de 300.000 Euros, destinada a cedir el dret de crèdit que ostenta la Corporació enfront de la Conselleria de Cultura i Esport com a conseqüència de la concessió d'una subvenció/transferència per l'execució de la constucció de la 2ª fase de la Casa de Cultura.
-Termini: Fins 31-12-2011.
-Tipus d'interés: Euribor tres mesos més 0.45.
- Liquidació interessos:Trimestralment.
Com és sabut, Gent d'Ador no vol la Casa de Cultura damunt del dipòsit de l'aigua potable i al costat del barranc. Cases, l'Ajuntament ja en té massa repartides pel poble. ¿No seria millor reunificar-les en un edifici més centrat i on caberen tots?

8é.- Modificació projecte de reforma i ampliació de l'Escoleta.
Es tracta de l'ampliació o millor dit, de l'adequació d'una sala per a utilitzar-la com a aula degut a l'augment de matrícula.
Un projecte acabat de fer i ja està revisant-se. Planificació total.
Ens abstinguérem, però s'aprovà.

9é.- Certificacions obra Plaça Major.
Consistix en el pagament de les certificacions d'obra nº4 i 5 corresponents a la Plaça Major.
Com que no hi hem participat ni tampoc ens han dit res votem en contra. S'aprovà.

Finalment ens desitjàrem BON NADAL i a casa que plou.
Aprofitem i també els desitgem Bon Nadal i que els toque la loteria a tots els que ho lligen i també al que ho escriu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És molt bonico parlar desde fora, ja m'agradaria a mi saber com ho fariu vosatros si manareu, el mal es que no manareu mai.

Anònim ha dit...

O siga que ara resulta que la contractació de la casa de la cultura es farà a dit, com tot el que es fa en este poble per part del govern: a dit. Quina poca vergonya, i després voldran que no pensem malament.

Anònim ha dit...

a eixe primer comentarista: no parles sense saber, tal volta gent d´ador si manara les coses es farien d´una altra forma, transparent i democràtica, instant a participar a una hipotètica oposició del PP a participar en els projectes de govern. O seras capaç de dir que és democràtic donar sempre l´esquena i fer la vida política impossible als representants del 48% de la població? si a tu et tractaren aixina que diríes espavilat? Si encara creus que el grup governant és democràtic jo em penje. Una cosa és guanyar unes eleccions democràtiques i altra ser democràtic, o sinò mira tu un tal Hitler, accedí al poder en unes eleccions democràtiques i crec que tenia poc de demòcrata, o no?

LEV DAVIDOVITCH BRONSTEIN