4/12/07

COMENTARIS EXCEPCIONALS

Tenim que donar l'henorabona a molta gent que comenta els escrits que ací publiquem. Hi han comentaris que són merexeidors de que els pengem en la pàgina principal perquè així de segur que ho llig molta més gent. Este és el cas d'aquestos dos comentaris que hem rebut a la darrera entrada publicada. Si vos pareix bé, des d'ara, tots aquells comentaris que cregam molt interessants, els publicarem també en la pàgina principal. Aquells comentaristes tan prolífics i tan bons que tenim i que creguem fidels i interessats, no estaria de més que signareu amb un pseudònim, més que res per mantindre una graella de colaboradors fidels i així que la gent tinguera una referència a l'hora de comentar les vostres opinions.

ELS ÚNICS CAPAÇOS DE PARAR AÇÒ SÓN ELS PROPIS VEÏNS D'ADOR. DEIXEM-NOS ESTAR DE BLOGS, BONA EDUCACIÓ I PAMPLINES NOMES APLICABLES ALS CASOS DE VERTADERA DEMOCRÀCIA. O EL POBLE D'ADOR IX AL CARRER, I ES MANIFESTA CONTRA EL SEU ALCALDE COM HA PASSAT EN ALTRES POBLACIONS QUE HAN EIXIT A LA TELEVISIÓ I HAN ACONSEGUIT AVERGONYIR-LOS MITJANÇANT EL CLAMOR POPULAR I LA REPERCUSSIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ O ACÍ NO HI HA RES A FER. NO ES TRACTA DE SER PESSIMISTA, SINÓ REALISTA. O ENS LLANCEM AL CARRER LES PERSONES QUE REALMENT ENS PREOCUPA EL POBLE O AÇÒ S'HA ACABAT. TAN SIMPLE I ALHORA TAN DIFÍCIL COM AIXÒ. VOSALTRES, GENT D'ADOR, TENIU EL PODER DE CONVOCATÒRIA. SABEU MASSA BÉ QUE AMB LLARGS I FASTIGOSOS PROCESOS JUDICIALS NO ANEU A CAP DE LLOC. SI REALMENT VOLEU FER-LI FRONT, DEIXEU QUE PARLE EL POBLE, ORGANITZEU MANIFESTACIONS, CRIDEU ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ NACIONALS I FEU TOT EL REBOMBORI QUE POGAU DE MANERA LEGAL I ORDENADA. ÉS A DIR QUE ELS VEÏNS DEL CABANYAL DE VALÈNCIA QUE SÓN GENT SENSE RECURSOS SÓN CAPAÇOS DE FER-LI FRONT A LA TOTPODEROSA RITA I NOSALTRES NO PODEM AFRONTAR A JUANVI? PERQUÈ? PER DESÍDIA? PER FALTA DE MITJOS? NO, MÉS BÉ PER PASSOTISME.
SI MOVILITZEU LA GENT CONTRA QUI TOCA I APRETEU ON VERTADERAMENT FA MAL, VOREU COM ELS RESULTATS SÓN SORPRENENTS.
ACÍ NO ES TRACTA DE CREMAR CONTENIDORS NI DE FER BARRICADES, SIMPLEMENT D'AVERGONYIR AQUELLS QUE DIRIGEIXEN EL POBLE. QUE SENTEN L'ALÉ DEL POBLE AL BASCOLL I QUE NO ES CREGUEN QUE PODEN PASSAR PER DAMUNT DE NOSALTRES. ÀNIM, AMB UNA BONA ORGANITZACIÓ ENCARA ESTEM A TEMPS!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quan u pensa en poble, en espai rural, pensa en termes urbanitzats menuts, de població numèricament menuda, suficientment allunyat de la "civilització".
Pensa en Espais verts, Espais verts enormes, on Poder perdre´s, on Poder passetjar tranquil, on poder respirar aire pur, i on Poder desconnectar De l´estrès de la vida diària, sobretot si es viu a una ciutat com València com és el meu cas.
Quan u pensa en poble, en el seu poble, pensa en el lloc on anar a descansar, on perdre de vista el que veu dia a dia, pensa en un lloc tranquil on veure els avis i els amics que li són més propers, pensa en un lloc on sap que saludarà a tot aquell que passe pel carrer, i eixe tot aquell li tornarà la salutació perquè es coneixen, encara que siga de veure´s, i perquè saben que són del mateix poble.
Però per desgràcia, això està canviant. On anem a parar? A sant de què ve construir una urbanització que doblarà la població del poble? EL poble podrà suportar la pressió demogràfica? i els espais verts, suportaran eixa pressió o acabaran desapareguent? i les infraestructures del poble? suportaran el que suposen 1200 persones més a nivell de generació de residus urbans, clavegueram llum? O convertirem Ador en una gran fossa sèptica?
Cada volta que abandone València per tornar a passar un cap de setmana al meu poble, veig el que passa, i tinc la sensació d´anar-me´n de València per passar a una minivalència que serà en lo que es convertirà el poble de seguir així.
Si jo deixe València per buscar La tranquilitat que dona l´ambient rural, el que vullc trobar-me és això, ambient i calma rural, ja que per trobar-me amb una mini-valència, em quede en la gran i m´estalvie 70 kilòmetres de viatge.
Pot ser que siga una mica radical, però ja vorem en què es converteix el poble quan s´acaben totes les obres (que no són poques), i vorem quin és el resultat: si encara som poble o ens hem pervertit i hem sucumbit als "encants" de la civilització urbana.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Chapeau per al primer comentari. Ha donat al mig de la diana, al centre de la llaga, a la yugular. Això és precisament el que hem de fer. Avergonyir-los i que sàpiguen quin és el vertader sentir del poble. No heu vist als informatius el que està passant a Salamanca amb la pujada d'impostos? Segur que a l'alcalde d'aquesta població no li agrada massa que tota Espanya sàpiga el que està passant. A més, els veïns segur que no se'n van de buit. Gent d'Ador, per què no organitzeu una manifestació (o totes les que facen falta)? Motius en teniu a cabaços. A més, als que comparteixen la seua manera de pensar els encanta manifestar-se. Per favor, tireu endavant aquesta proposta que ha fet el comentarista. De segur que moltíssima gent està d'acord i es suma al moviment.

Anònim ha dit...

Ací en teniu un que s'apunta al moviment de les manifestacions!! Que se'ls caiga la cara de vergonya!!

Anònim ha dit...

VINGA FENT-LO, SIGAM ELS QUE SIGAM I AIXÍ DE PAS ENS CONEIXIREM, PODREN TROBAR-NOS AMB LA GENT QUE PENSA COM NOSALTRES I UNIR-NOS. ARA O MAI, EL POBLE "AGONIZA", NO PENSEU QUE ENS QUEDA MOLT DE TEMPS. NO S'HO PENSEU, SI SOM POCS ANIREM AMB EL CAP BEN ALT, PERQUE SABEM QUE ESTEM LLUITANT PER UNA CAUSA JUSTA,DE LA QUE NO TRAGUEM CAP PROFIT.

Anònim ha dit...

Jo també soc partidari de fer una manifestació. Gent d'Ador, vosaltres teniu ara la pilota