28/12/07

IMMOBILIÀRIA ADOR, RAÓ: PL. LA FONT, 1

Ador, mal que ens pese, està en venda. Segons el que podem deduir del que llegim en la pàgina dels que estan preparant el PGOU, i d'algunes declaracions de l'ínclit alcalde, com que les taronges no valen res, doncs, i perdoneu-me l'expressió, "a fer la mà els tarongers" i anem a plantar rajoles, que són més productives, però només per uns pocs: els promotors i constructors, perquè, qui va a ser capaç de suportar les despeses d'una urbanització "a lo bèstia"? I sinó, que li ho pregunten a alguns que han hagut de malvendre en la urbanització del Collao (Ador FOSCH es diu, i tan fosc, negre com el cul d’un perol).
És clar que l'agricultura va molt malament, però des de les institucions no s'ha fet res per evitar este desastre, i la prova més pròxima la tenim en el nostre Ajuntament. És evident que s'estan abandonant molts bancals pel seu baix rendiment, però si observeu, en els termes municipals on hi ha reg per degoteig, este abandonament és inferior, perquè el cost de manteniment és també inferior, i com a mínim, no es deixen morir els arbres. I a Ador, què ha passat? No estava tot preparat per regar per degoteig el terme que es rega dels canals alts? I per què s'ha parat, quan l'estudi que va costar, ni més ni menys que 21 milions de pessetes, ja està redactat i l'únic problema que existeix és l'emplaçament de la bassa, que mira tu per on, part del terreny cau en una propietat de la família de l'alcalde? I per què eixe emplaçament hui està dins d'un PAI? Quantes coincidències i quanta casualitat directament proporcional amb la desídia de l'alcalde. Quànta reunió de la gestora encarregada de portar endavant aquest projecte tan important per al poble, quant de temps perdut, viatges a València, més reunions, cridades de telèfon, diners malgastats... i quants entrebancs ficats per que açò no anara endavant. Per què? Qui decideix ací què fer amb les seues terres, el poble o els mandataris? Que el poble atorgue el poder a uns pocs no significa que amb aquest facen el que vullguen. Per què sense cap raó, almenys oficial, s'ha parat el projecte del degoteig en el terme d'Ador?
Les raons cada vegada estan més clares. Des de fa un parell d'anys, es compren terres a l'Alfàs per quatre milions de pessetes la fanecada. Quin boig compra a quatre milions per a fer taronges sinó les volen ni les cabres? Qui es creu que la gent que compra esta terra la vol per a fer taronges? Evidentment ningú. I tots els escèptics que van anar a l'Ajuntament a preguntar si anava a fer-se alguna cosa a l'Alfàs van rebre la mateixa resposta: "no va a fer-se hi res". I compren a quatre "quilos"? Però el temps va aclarint les coses. Segons el que es deduïx del que comentava abans, es possible que tot l'Alfàs es declare pràcticament com urbanitzable, des del mateix poble fins el riu de Potries. Si això fora així, les terres hui no valdrien quatre "quilos", sinó quaranta. Tots els que han comprat, han multiplicat el seu valor per deu. I tot això, per què ho sabia un de Madrid o de València o de ves tu a saber d'on, i el tio Pep i el tio Toni del poble, que han estat tota la seua vida treballant eixes terres, no han tingut cap oportunitat de saber què és el que va a passar en la seua terra? I si s'han comprat terres abans de "recalificar" els terrenys per poder construir a un preu molt inferior al que tindran després de la "recalificació", quin nom té açò? Informació privilegiada, "cohecho", prevaricació? Moltes preguntes i poques respostes. I que no se m'entenga malament, que no estic acusant a ningú de fer això, res més lluny de les meues intencions, no denuncie, sinó que pregunte, perquè de moment no he obtingut cap resposta.
I a més a més, quina necessitat tenim de fer un poble tan gran? Si permetem un desgavell tan desorbitat, Ador deixarà de ser Ador per convertir-se en una agrupació de cases; perdrem la idiosincràsia, la forma de ser, la identitat, perquè el poble s'omplirà de gent forana sense cap arrel ací, i que a la llarga acabaran transformant el poble en una cosa totalment distinta a lo que hui és. Un poble no es més que gent al carrer, a les places i prenent la fresca a l'estiu; no és gent que ve a dormir per la nit i se'n va de bon matí i que no coneix ni al que viu al costat de sa casa com passa a les ciutats. A més, tot açò redundarà en una pèrdua notable de qualitat de vida: el metge estarà massificat, l'escoleta nova es quedarà menuda, la piscina coberta, que podrem gaudir, segons digué l'alcalde, en febrer, estarà de gom a gom, l'escola nova que diuen que faran, ja és menuda, per jugar al poliesportiu, quan no hi hagen pedres que diuen que llevaran, hi hauran galtades...
I tot per la megalomania del sr. alcalde contagiada del seu admirat Eduardo Zaplana.
Si déu no ho remeia, jo pense que anem a pitjor.

JUAN BELMONTE

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que hem dit moltes coses de les que estan passant a este poble; crec que tots els que entrem a este blog estem sabedors de que passa,del que ha passat i del que passarà proximament a aquesta localitat. També sabem qui son els responsables de tot aço que esta passant i per que ho fan, quins son els beneficis que obtindran alguns i els perjudicis que obtindren la majoria.
Per això crec que es el moment de contar-lo a tot el poble, de fer còrrer la veu i d'eixir al carrer a denunciar allò que està passant.
Es el moment de fer una crida a tota aquella gent que tinga ganes de lluitar per esta causa quasi perduda abans de que siga massa tard.

Anònim ha dit...

Poc a poc van quadrant les coses, i es que no hi ha més: dos més dos són quatre. Tan debades ens preguntàvem què és el que passava amb el goteig. Ara ja ho sabem. Gràcies per la informació, però que no es quede ací, hi ha que actuar.

Anònim ha dit...

Per una banda, el PP desde la Generalitat ens matxaca tots els dies fins el fàstic amb el trasvassament d'aigua de l'Ebre i per una altra ací el senyor alcalde, del PP mira tu per on, passa olímpicament de regar amb un sistema que estalvia molta aigua. A això se li diu coherència política.

Anònim ha dit...

Esteu fent-ho molt bé i molta gent està obrint els ulls.
Endavant.