19/10/07

MALA FE



Aquestes dos paraules defineixen l'actitud del PP alhora de programar el PLE EXTRAORDINARI I URGENT que es va celebrar ahir al saló de plens de l'Ajuntament d'Ador. Un PLE EXTRAORDINARI I URGENT el convoca un ajuntament quan l'ETA posa una bomba i es vol condemnar l'atemptat i demanar ajudes, o quan hi han inundacions o alguna calamitat natural per a coordinar les tasques d'ajuda, o quan, en fi, s'acaba el termini per a demanar una subvenció o alguna cosa pareguda. Però no es convoca un PLE EXTRAORDINARI I URGENT per nomenar al jutge de pau, o per aprovar unes bases concursals, o per a la contractació d'unes obres. Un PLE EXTRAORDINARI I URGENT no pot tindre dotze punts a tractar quan la setmana que ve, segurament, es convocarà el ple ordinari marcat corresponent a este trimestre i que ve manat per llei.
I per què s'ha convocat este PLE EXTRAORDINARI I URGENT per a tractar estos temes si la propera setmana hi haurà un altre ple ordinari? La resposta és òbvia: per poder justificar l'horari en què es fa, les onze i mitja del matí, una hora perfecta per que hi puga acudir tothom, o al bo i millor, per que no hi vaja ningú; ulls que no veuen i orelles que no escolten romanen en la més absoluta foscor. Aleshores quant menys sàpien els ciutadans més llibertat per a poder fer el que li done la real gana a qui ostenta el poder, un poder omnimode i absolut que des de'l seu tron situat a la Plaça de la Font, 1, maneja els fils d'un poble immers en la més absoluta ignorància.
Només ens assabentarem de la convocatòria del PLE EXTRAORDINARI I URGENT (a les cinc de la vesprada) varem enviar un correu electrònic a tots els que tenim en la llista (ja en som 153 i pujant) on avisàvem de la convocatòria del ple, i on vos déiem que hi acudireu tots els que poguéreu. Molts possiblement ni tan sols haguéreu obert el correu de tant precipitat com ha sigut. També vos diem que teníem molt poc de temps per estudiar-nos tota la documentació, ací hem de fer un aclariment: la documentació no ens la van proporcionar el mateix moment de la convocatòria, sinó A LES 9 DEL MATÍ DEL DIA SEGÜENT, dues hores i mitja abans del ple. És a dir, només tinguérem dues hores i mitja per preparar el ple. Imagineu-vos, una caterva de papers amb números, pressupostos... per a estudiar en només dues hores i mitja: IMPOSSIBLE poder fer així una oposició en garanties. Esta és la segona raó de la convocatòria d'un PLE EXTRAORDINARI I URGENT: impossibilitar a l'oposició el fer la seua tasca amb igualtat de condicions que els que manen.
Açò queda perfectament reflectit en el primer punt de l'ordre del dia del ple:
1- Ratificació de la urgència de la convocatòria. Evidentment Gent d'Ador va argumentar que l'extrarodinarietat i la urgència no eren més que el timus de l' estampeta i per supost va votar en contra.
I així va transcórrer el ple, que per cert, la convocatòria per correu electrònic va tindre el seu èxit relatiu, doncs hi havien DEU persones contemplant l'espectacle, tot un èxit de públic atenent les darreres celebracions. I açò també es va veure reflectit en l'actitud del PP que va estar més inclinat al diàleg, a la informació i al debat, que eixa n'és una altra: quins arguments més pobres, ratllant en l'infantilisme, els que esgrimien per defensar les seues postures. Ja vos en contarem en la pròxima, sobretot els que defensaren per justificar les despeses de la piscina coberta; no tenen desperdici. Com l'argument de l'alcalde quan li ferem notar que no estava inclosa en l'ordre del dia la moció que presentàrem sobre el procés de selecció de persones per a l'escoleta: "es que s'ha quedat dins de l'ordinador, ho tractarem a la pròxima vegada" I es que no es podeu imaginar com són les mocions, en això que s'havia passat tota la nit plovent i feia un poc de fred, per a què havia d'eixir en lo bé que s'està dins del disc dur de l'ordinador, home un poc de consideració, i això sí, una altra cosa no, però amb les mocions de l'oposició l'alcalde és moooolt considerat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui té la informació té el poder.
És per això pel què se us convoca als Plens poques hores abans de fer-lo i a més no us dona la informació amb el suficient temps, no siga que s’ho prepareu a consciència i les vostres explicacions i esmenes puguen fer canviar el vot dels “palmeros” de l’alcalde, o que els féu pujar els colors per votar allò que no tenen més remei que votar, o el que és pitjor, votar a favor qüestions que, si foren honrats amb ells mateixos, o votaren amb bona consciència, no votarien favorablement.
De tota manera em consta, perquè algun dels d’ell així ho han contat, que tampoc ells tenen la informació necessària i a temps, i només és dediquen a votar allò que els hi mana el seu amo.
El que tampoc no s’entén és, com alguns dels regidors del PP que tenen carrera, poden votar-li-ho tot sense haver-ho debatut abans i haver expressat la seva opinió.
Abans eren “els de la cabotà”, com es diran ara?

Anònim ha dit...

Ja ho diu la saviesa popular: “Si vols saber com és una persona, dóna-li poder”.
Però el que és més curiós és com una persona, de professió les pròpies d’un agricultor, que per circumstàncies s’hi presentà pel PP, perquè si ho hagués fet amb unes altres sigles, a Ador, no hagués guanyat, s’ha transformat en un personatge tant prepotent; i el que sembla més greu: emparat per una colla de regidors que li ho permeten tot, i votat, com dius al teu informe, per una majoria de gent del poble “immers en la més absoluta ignorància”. Però clar, mentre les seves arbitràries decisions li afecten a altres i no directament a la meva butxaca...
El cinisme de la resposta per voler justificar la no inclusió de la vostra esmena a l’ordre del dia: "es que s'ha quedat dins de l'ordinador, ho tractarem a la pròxima vegada", demostra el talant democràtic del personatge i el no deixar-vos participar ni atendre les vostres esmenes, demostra POR.
Una por injustificada perquè, precisament pel joc democràtic que a ell li permet seguir d’alcalde, han obtingut la majoria suficient per votar en contra les vostres propostes sempre que vulguin; però per un mínim d’educació i de cortesia, podrien almenys deixar-vos parlar i escoltar-vos.
De tota manera, no s’ho deixeu i entravat, jo també he estat en l’oposició, i tinc a mics en l’oposició i la vostra tasca almenys evita que atropellen més a la gent.

Anònim ha dit...

Perdoneu, al comentari anterior, on diu "no s’ho deixeu i entravat", la paraula "entravat", és simplement un error i el que vull dir és "no s'ho deixeu i ENDAVANT".
Doncs això, ENDAVANT.