4/10/07

APLICACIÓ LLEI DE DEPENDÈNCIA


Per fi la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana amb el decret 171/207 de 28 de setembre, publicat al D.O.C.V. el dia 3-10-2007, reconeix el dret a les prestacions de les persones dependents.

Quines són les persones dependents?
Ho explica la mateixa paraula, aquelles que necesiten l’ajuda d’altra per poder fer una vida normal. Generalment s’aplica a les persones majors, però també a aquelles que per raó de malaltia, accident, minusvalia, incapacitat etc. no poden valdre’s sols i que la situació económica no siga un entrebanc per a viure dignament.

Totes les persones tenen les mateixes necessitats?

NO. Cadascuna té una situació diferent i per tant la solució s’adapta a la realitat de la persona que ho sol.licita.

Quines poden ser les solucions?

La llei parla de prestacions (ajudes econòmiques) o de servicis (atenció personal, centres de dia, internaments etc.)

Qué cal fer?

Aquelles persones que ja ho han sol.licitat, tenen que esperar a què els avisen, entevistar-los els tècnics que amb els informes que facen, la Comissió Avaluadora emitirà el dictamen tècnic i la Conselleria dictarà la resolució de dependència. Els que no heu presentat res, espavileu-vos, aneu a l’Ajuntament, parleu amb l’assistent social i ompliu els papers el més prompte possible, ja que la data de presentació senyala l’inici de la solució.

GENT D’ADOR, mitjançant els seus representants o per internet en aquest blog, si formuleu les preguntes que considereu, es compromet a contestar-vos-les.