4/11/07

¿LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ?

L'objectiu principal alhora d'obrir este blog era el d'informar de tot allò que passava al voltant de l'Ajuntament d'Ador, a més d'altres assumptes que pogueren interessar al poble, i demanàvem a tots els lectors d'esta pàgina que participaren escrivint allò que trobaren que podria interessar a una majoria de gent, i també que comentaren tot allò que, o bé nosaltres o bé altres persones, havien escrit. També, i en més d'una ocasió, hem demanat respecte, sobre tot de les persones de les quals s'escriu, bé criticant-les o bé comentant el què han fet. Però per desgràcia açò no s'ha acomplit com desitjàvem, i apel.lant a una mal entesa llibertat d'expressió, han aparegut comentaris que han ferit els sentiments d'algunes persones. I és que no podem oblidar que al cap i a la fi, de lo que parlem és de PERSONES, amb sentiments i unes famílies darrere que no deuen res. També s'han tractat els rumors com si veritats contrastades foren, i un rumor no deixa de ser una mentida fins que es demostre i passe a convertir-se en una veritat.
Feta este aclariment, no ens queda més que demanar perdó a tots aquells esmentats en aquesta pàgina que s'hagen pogut sentir ofesos per unes causes o altres, i dir-los que aquesta no era, ni de lluny, la nostra intenció, i que poden estar segurs que no tornarà a passar, i si per la raó que fóra (i que tractarem d'evitar), se sentiren ofesos, facen el favor de fer-nos-ho saber el més aviat possible, per a evitar malentesos.
Açò no vol dir que no anem a seguir en la nostra tasca de informant al poble de la forma més veraç possible, i que no anem a criticar tot el que trobem mal de l'actual equip de govern. Clar que seguirem fent-ho com millor sabem, però hem de tindre en compte i ben clar la "delgada línea roja" que separa les actuacions polítiques de les persones en sí.
És per tot açò que a partir d'ara els comentaris que s'hi facen no apareixeran automàticament publicats, sinó que passaran un filtre, digue-li censura si voleu, però no anem a permetre més comentaris que puguen ofendre a algú.
Podreu comprovar que s'han eliminat tots els comentaris que hem considerat ofensius. Però no tot és negatiu, perquè hi han comentaris que són magnífics i que de veritat enriqueixen l'entrada comentada, bé per la informació complementària que aporten, bé per la seua ironia, o per la seua gràcia; però hi ha d'altres que no són tolerables. De fet ja s'havien suprimit alguns comentaris, i els que els van fer ho saben, per la seua falta de respecte.
Doncs bé, només ens queda animar-vos a visitar-nos i a col.laborar amb nosaltres com fins ara, però extremant al màxim la bona educació. I és que en realitat de res serveix fer alguna cosa que porte més divisió entre la gent del poble. No deguem caure en la trampa de considerar-mos més que ningú, ni de tindre la veritat absoluta, ni tu més; així portem mal camí.
I als del PP dir-los que també este és el seu lloc, i que entren a rebatir el que ací es diu, que no pensen que per escriure una cosa contraria a lo que ací es planteja no ho anem a penjar, res més lluny de la realitat, ací cabem tots, això sí, amb respecte pels altres, perquè al cap i a la fi, tots treballem pel mateix: millorar el poble. El que passa és que ho fem amb idees i formes mot diferents, tal vegada, massa diferents.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla perfecte.

Anònim ha dit...

Açò caldria haver-ho fet abans.

Anònim ha dit...

Em sembla "ideal la idea" perque aquest blog podria convertir-se en una arma de doble fulla, ja que els membres de l´equip de govern podríen usar certs comentaris en contra dels regidors de gent d´ador, tot i que l´intenció d´alguns comentaristes no siga eixa.

És cert que molts dels comentaris que s´anomenen "ofensius" tradueixen les idees i pensaments d´una certa, o molt gran, part del poble, tot i que sempre s´han de mantindre les formes que és el que s´ens demana i amb el qual estic d´acord. Cal dir que molts comentaris ofensius, és el que tots pensem però s´haríen de buscar camins alternatius per expressar-se i no caure en la via fàcil de la descalificació, veure l´insult.

Per cert, esperem impacients el resum del plé ordinari que tingué lloc el 31 dç octubre.

Anònim ha dit...

Em pareix encertada aquesta actitud tot i que moltes voltes els comentaris despectius i de vegades plens de noms i cognoms concrets, poden representar la veu dels oprimits que tenen por d´expressar-se per temor a possibles repressàlies, i que expressen d´eixe modus la seua ràbia continguda, de vegades, durant dècades. O qui no recorda que a la gent d´esquerres del poble o simplement als progressites sel´s anomenava abans "el femerio".

Encara que s´han llegit comentaris realment forts en aquesta web. Les coses s´han de dir clares però amb educació i sobretot amb CLASSE, cosa que alguns regidors de dreta no tenen.

Anònim ha dit...

ante tot está el respecte als demes. Podem opinar de moltes coses estar en acord o desacord però ante tot RESPECTE A TOTS.

Anònim ha dit...

algú podria adelantar una mica d´informació sobre el plé ORDINARI del dia 31 sobretot m´agradaria saber si agluns dels, en teoria, pocs assistents, va fer algún prec i pregunta i com se li va contestar.

Tarden molt en publicar-se els comentaris ara que s´ha instal.lat el filtre? ho dic perque ja fa uns dies que ningú comenta res, que passa que tots els comentaris son ara despectius? o ens estem tornant una mica blanets?

Anònim ha dit...

PERÒ hem pareix mal que tardeu tant hem publicar un simple comentari.

Gent d'Ador ha dit...

La publicació dels comentaris estarà supeditada a la disponibilitat horària de qui està encarregat de publicar-ho, simplement.

Gent d'Ador ha dit...

Gracies per la vostra comprensió i col.laboració.

Anònim ha dit...

Por lo que parece, las autoridades os han llamado al "orden" y os habéis puesto nerviosos; si no, no se entiende que se hayan eliminado tantos comentarios y que ahora tengamos que pasar por una especie de jurado de "moralidad" como en épocas, que creíamos felizmente pasadas.
Si lo que pretenden las autoridades es que les alabemos todo lo que hacen y que todos los comentarios sean de beneplácito, lo tienen muy fácil:
1º. Tendrán que demostrar que no actúan sólo por interés de unos pocos y siempre los mismos: llámense afiliados, simpatizantes, palmeros, pelotas o enchufados.
2º. Tendrán que demostrar que su actitud respecto de las personas que pensamos diferente es de absoluto respeto.
3º. Tendrán que demostrar que la aplicación de las leyes o de la normativa vigente es para todos los vecinos por igual; cosa que por desgracia en demasiadas ocasiones no ocurre, y lo estáis denunciando continuamente y se puede demostrar fácilmente con ejemplos.
4º y último, tendrán que demostrar que algunas de sus actuaciones y decisiones no se toman en contra por ser vecinos que no piensan como ellos: exigiéndote hasta el último documento, retrasando las solicitudes, poniéndote peros y problemas a ciertas iniciativas... y por contra, en demasiadas ocasiones se favorece a los amiguetes: escoleta, algunos empleados, tu construye ahí y luego ya veremos... Que las decisiones y acuerdos, como decía alguien, no se toman "al tuntun" o "a tontas y a locas" y un largo etcétera.
Sí es así, seguro que no hay ningún problema, al menos por mi parte, en alabar su labor.

Anònim ha dit...

A mi em pareix que'ls comentaris que s'han fet a blog, a nivell general han segut molt bons, fins i tot m'alegrar saber que hi ha molta gent estupenda a aquest poble. A mi aquest blog ,igual que a molts que conec, m'ha enganxat, fins al punt d'obrir-lo tots els dies.
A lo millor si que es de veres que algú ha pogut fer un comentari que ha paregut insultant, però lo que relament es molesta es aquesta pàgina i tal vegada siga l'única cosa que poden dir, perque també s'han dit veritats com a "temples" i això és el que realment els molesta. Em pareix molt bé que hageu demanar perdó, però ara m' agradaria que ho feren ells. Que demanaren perdó per haver-se gastat una milionada en un poliesportiu que està caiguent,una casa de jovens en la que no s'organitza res, la destrucció de la muntanya d'Ador, el tràfic indiscriminat i sense cap dia de descans que pateixen els veïns del raval,per convocar els plens extraordinaris per aprovar coses que son de plens ordinaris, per amagar informació als propietaris sobre la planificació del poble i els seus terrens,per no ofertar al poble els llocs de trerball creat a l'escoleta i moltes més coses. I això també es insultant, tal vegada més greu del que ens pensem.

Anònim ha dit...

Enllaçant amb l´últim comentarista: té tota la raó. Perquè l´insult deu de ser sempre un conjunt de paraules malsonants i ofensives?, les actuacions de certs concejals i gent del poble no és insultant o que? i crec que és una manera d´insultar prou més forta i ofensiva que no la que, en comptades ocasions, s´ha fet açí. la única diferència és que les actuacions no són malsonants.

O ara direu, membres de Gent d´Ador, que no vos heu sentit INSULTATS per les "genials" respostes del senyor alcalde o pel seu "vot de qualitat". n´hi ha una cançó d´un grup espanyol de rock que diu: "RABIA ES CORAJE ES LA DESESPERACIÓN...RABIA ES EL ANSIA LA LUCHA POR LA LIBERTAD"... LLàstima que la ràbia moltes voltes s´expresse de manera MALSONANT.

Anònim ha dit...

Està clar que ha d'haver-hi una mica d'educació perquè d'altra banda ens posariem en un nivell de troglodites i acabariem pegant-nos pedrades al cap. Però també és cert que alguns dels comentaris completament veraços i ara "censurats" no representen altra cosa que els sentiments de la gran majoria del poble. No podem tancar la paraeta a la primera de canvi i començar a retrocedir. Pense que els noms no està bé posar-los, però les crítiques àcides (que en aquesta pàgina se n'han fet de molt bones) que deixen entreveure realitats vertaderes sí que es deurien publicar perquè són les que realment representen el sentir general. S'ha de mantindre l'educació, però colpejant fort. Ells no ho fan per nosaltres.

Anònim ha dit...

L´educació és una de les qualitats de la gent amb classe, categoria, cultura i TRELLAT. Crec que certa gent de l´"elit" governant no ho té. Dic èlit perque pareix que són un grup tancat, que no volen deixar el poder ni tant sols compartir-lo (veure la proposta negada a gent d´ador sobre la participació en les tasques de govern). Per això, devem seguir fent els mateixos comentaris però evitant noms, i agressions verbals, el que demostrarà la nostra intel.ligència, saviesa, i educació tot i que no rebem res d´això per part dels governants. Ni un pas enrere Gent d´Ador i a per ells. A vore si en 4 anys ix el sol...

PD: un avís no deu ser prou per retrocedir en les nostres reivindicacions, no els tenim por ni ens la fan.

Anònim ha dit...

Les i els polítics són persones públiques – Ui! Perdó, no confondre amb “persones de vida pública”- i com a tals estan subjectes a la crítica dels seus administrats i així s’entén i accepta en una democràcia; cosa que no podíem fer durant la passada dictadura.
L’humor de les crítiques, i les crítiques en si mateix, encara que àcides, són senyal de bona salut democràtica i anar en contra d’elles, suposa, al meu parer, tornar enrere.
I precisament això em sembla que heu fet quan a partir d’ara ens filtrareu els comentaris i passaran par una mena de tribunal, diguem-li inquisidor, diguem-li de la moral i bones costums; com quan, i torne una vegada més enrere, en temps de la dictadura, tot allò que havia de veure o llegir la gent era passat per la censura i es perseguia qualsevol mena de crítica al poder establert.
El dia que tinguem la sort de veure la TV3 a Ador i gaudir de programes com POLÒNIA, comprovaran com fins i tot un mitjà públic de TV és capaç de criticar, tant els seus propis polítics, com els del govern central. I entendran com han aplegat a acceptar l’insult de “Polònia” o “polacs” com a títol del programa.
Quan una persona que ostenta un càrrec desitja que la resta de gent parle bé d’ell - i això ens agrada a tots- , intenta fer les coses de manera que les crítiques li siguen favorables: és educat, escolta els problemes de la gent, s’hi posa en el lloc de l’altre quan ha de prendre una decisió, busca la manera de no perjudicar els interessos de l’altre..., en una paraula, s’hi posa al servei dels administrats. Però clar, aleshores no estaríem parlant de polítics amb càrrecs i poder.
Desgraciadament, la trista realitat del nostre poble és que aqueixa manera d’actuar no s’hi dóna en els nostres polítics ni per error. Sembla que som els altres qui estem al seu servei. Nosaltres qui els hem de demostrar submissió i acatament, amb silenci i resignació, a totes les seves decisions, encara que siguen nefastes o ens perjudiquen.
Les proves les coneixem tots: poca o nul•la informació als regidors de Gent d’Ador; mala educació en les formes; respostes sense trellat ni seny a les preguntes que se’ls planteja; ocultament de la comptabilitat dels diners públics; decisions i actuacions contràries i perjudicials per a l’economia de tots – perquè al final ho paguem tots, o són gratis les coses que es fan?- ; poques ganes de millorar les formes –llegiu les respostes a l’entrevista en la COPE i altres mitjans-; desinformació i secretisme en les coses públiques...
Això en sentit general. Si parlés la gent que té assumptes particulars amb l’ajuntament, segurament que faríem també un llarg llistat de queixes i/o abusos de poder.
Les persones que ostenten el poder són persones amb noms i cognoms, per tant és molt difícil fer una crítica sense posar-li nom al criticat; i així ho veiem contínuament quan llegim els diaris o escoltem les notícies, per tant, si amb aquest panorama, i ja són vàries legislatures, no ens queda ni el consol de la crítica amb llibertat i el dret al pataleig, tanqueu el blogg, o esborreu la frase del final de la pàgina: “GENT D'ADOR NO ES FA RESPONSABLE DE LES OPINIONS I ARTICLES ESCRITS PER PERSONES ALIENES A LA NOSTRA FORMACIÓ”.
I per acabar, i és curiós, mai hem llegit una opinió contrària, de descàrrec, de defensa d’allò que s’ha criticat per part de ningú dels al•ludits. I mai hi havia hagut censura als articles i a les opinions particulars. Com s’interpreta això?

Anònim ha dit...

Deslligar d’una crítica a la gestió d’una persona, del seu nom, siga polític o no, és possible però, quina diferència hi ha entre dir per exemple: a la pegunta sobre “l’aigua potable de Montecorona” l’alcalde es va mostrar molest per unes declaracions d’un regidor de Gent d’Ador... o dir: “Juanvi es va mostrar molest per unes declaracions d’un regidor de Gent d’Ador...?
O si el regidor competent ens diu que: "eixos pressupostos no els hem fet nosaltres, els haurà fet l'arquitecte municipal o ALGÚ", no és millor conèixer el nom i cognoms de l’autor de l’antològica parida?
Té menys responsabilitat una persona d’allò que ha fet o dit, quan se’l nomena pel seu càrrec que quan se’l cita pel seu nom i cognoms?
Els polítics antidemocràtics volen gent sense opinió pròpia, aborregats, que no realitzen cap tipus de crítica a la seva gestió, que l’accepten amb submissió i resignació: “mut i xitón”.
Dictadors com Franco, Pinochet, Estalin, Mussolini, Hitler, Castro o Chaves... han aconseguit silenciar les veus dels seus opositors amb l’amenaça i la repressió unes vegades i, altres amb la incultura de la gent,o com l’últim citat, tancant les emissores de l’oposició.
Els estudiants, els que llegeixen, els que s’informen i s’interessen del que passa al seu poble a al món, els que valoren la cultura, els que tenen un sentit crític de les coses, els inconformistes... són gent perillosa; i per a l’alcalde i regidors del PP, la gent que opina al blogg, també. Per tant no entenc el canvi de postura de l’administrador del blogg en no publicar directament les opinions. A no ser que hagueu tingut pressions i amenaces per part dels regidors del PP, no s’entén el canvi de postura.
El general MacCarthy justificava la seva particular caça de bruixes dient: “Scratches to find an intellectual and a communist” (rasca en un intel•lectual i hi trobaràs un comunista).
De totes les opinions que he llegit des que va començar la gent a opinar, i n’hi ha un munt, només, per a mi, un era políticament incorrecte al nomenar els pares i la germana d’un dels regidors. La resta que s’han eliminat, els he tornat a llegir, perquè els hi tinc tots desats, i no entenc perquè ho heu fet.
Històricament, allà on els ciutadans i ciutadanes s’han rebel•lat contra tot tipus d’opressió, siga política, religiosa, laboral... han aconseguit una societat més lliure i amb menys desigualtats. Per tant, també la pròxima setmana, com deien Tip i Coll, “hablaremos del gobierno”

Anònim ha dit...

Com diria s'amajestat Joan Carles I "que se callen ya..." estos "peperos" i que se les mengen doblades. Ningú s'enrecorda ja de les amenaçes a diferents persones dies abans dels comicis, de la reacció faltona, burlona i sense cap tipus de respacte per nignú de alguns dels guanyador de les eleccions.
Ja está be. Que Ador desparte de esta represió moral, verbal i sense llibertat ni de expresió ni conciencia ni de res. Tenim por i no hem conseguit llevarmos-la de damut encara. Pero esta ferramenta que estem gastan pareix que siga como una bofetada que ens a fet reaccionar i dir el que realmente pensem. Be jo també eu diré hi ha que ser respectuosos... pero no molt. Que se'n adonen que estem fins al nas de aguntar tot el teatre que es la Corporació Local de Ador i els seus afers sense tindre en conter cap del drets que ens reconeix la CE i el resto de normes.