6/11/07

RESUM PLENARI ORDINANRI 31 D’OCTUBRE 2007

1er.- Aprovació acta anterior.
Aprovada.

2on.- Adjudicació obres C/Sant Vicent.
Gent d’Ador s’abstingué. No es pot urbanitzar un carrer si no està totalment obert als altres amb els quals es comunica, aquest carrer en l’extrem amb el de l’ermita es queda estret, a penes passarà un cotxe. Pensem que primer caldria obrir-lo del tot.

3er.- Modificació Ordenança Fiscal Guardería Infantil.
Gent d’Ador votà en contra. No es pot apujar un 50% tot el dia i quasi un 70% mitja jornada. Passarà de 60 a 90 Euros al mes i de 30 a 50 Euros.
A partir de la publicació al B.O.P. hi ha un mes de temps per a que tots els pares puguen al.legar.

4rt.- Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, reducció de la base imposable.
Després d’aclarir que era , intentàrem negociar, aprovar esta reducció a canvi de rebaixar l’increment de l’escoleta, la contestació negativa ens abocà a abstidre’ns

5é.- Moció de Gent d’Ador, sobre contractació de personal.
No cal dir que ens la rebutjaren.

6é.-Precs i Preguntes.
Ací van les dotze preguntes i les contestacions.

PRIMERA PREGUNTA.-----CONTRACTACIÓ ESCOLETA MUNICIPAL.
El R. D. 2568/86 del 28 de novembre pel que s’aprova el reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals. (B.O.E. 22 desembre).
L’article 50.5 indica que correspon al Ple aprovar les plantilles de personal i la relació de llocs de treball de la Entitat, segons les normes estatals previstes en la legislació actual.
Al punt 7. Correspon al ple aprovar les bases de les proves per a la selecció de personal.
Al punt 8. Correspon al ple aprovar les bases que hagen de regir en els concursos de povisió de llocs de treball de conformitat amb la legislació vigent.
Al nostre parer, la contractació de quatre tècnics superiors en educació infantil destinats a cobrir les places de l’Escoleta Municipal, NO han complit els requisits que marca la legislació vigent.
Per tot, demanem l’explicació del que ja s’ha fet i si no ens demostren el contrari, l’anul.lació de tot el procés, ja acabat, responsabilitzant a l’alcalde i a qui haja avalat l’assenyalat concurs.
El Grup Municipal GENT D’ADOR exigix la constància a l’acta d’aquest plenari i es reserva qualsevol intervenció davant entitats de tota índole en defensa de la llei, com és la seua obligació.
CONTESTACIÓ DEL PORTAVEU DEL P.P.
Que ho han fet correctament i que si no estem d’acord que acudim als Tribunals de Justicia.
Gent d’Ador li contestà que eixa decisió es cosa nostra i que ens donen l’informe que ja l’hem demanat per segona vegada.

SEGONA PREGUNTA.----- L’AIGUA POTABLE DE MONTECORONA.
Sr. Alcalde, el Grup Municipal que jo represente, ha tingut coneixement a través de la premsa i demés que vosté esta parlant en entitats o persones particulars que tenen una relació directa amb la problemática de l’abastiment de l’aigua potable a la urbanització de MONTECORONA.
Ens agradaria saber com i de quina manera està enfocant la solució.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE
El Sr. Alcalde es va mostrar molest per unes declaracions d’un regidor de Gent d’Ador, que va dir que no conexia el problema i que li ho podia haver preguntat primer a ell. Està negociant per vore qui assumix el problema.
Li contestà el regidor al.ludit que estava al corrent del problema, no de les negociacions que estan en marxa, que no li importa participar si el crida, a més, tampoc veu inconvenient en acompanyar-lo a on siga, sempre i quan li ho demane.

TERCERA PREGUNTA.-----PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ I ALTRES.
El passat dia 10 d’agost d’enguany i després de què al plenari municipal del dia 13 de juliol, (ja fa massa temps) un regidor del seu grup ens proposara públicament el que nosaltres els membres del grup municipal de Gent d’Ador demanarem per escrit allò que estavem disposats a fer per participar en la difícil tasca de governar per a tots, vam presentar per escrit la possibilitat de col.laborar en temes com : Comissió de Govern, Comissions informatives, responsabilitats de govern, periodicitat dels plenaris i mitjans materials.
Tenim que dir que a hores d’ara, encara no ens han dit res de res.
RESPOSTA DEL P.P.
Ara no és el moment, referent a la tauleta i la cadira, no hi ha lloc, que al pis de dalt de l’ajuntament està l’arxiu, que ja pesa molt, res de res.


QUARTA PREGUNTA.-----GOTERES I OLORS AL CONSULTORI D’URGÈNCIES.
Ens comuniquen que al Consultori d’Urgències hi ha goteres, com ha plogut tant han aparegut, segurament ja estaven, pareix ser que el clavegueram desprén un olor molt diferent a l’aigua de roses, o siga que fa una pudor insuportable i l’eixida de l’ambulància s’utilitza com a magatzem.
Diga’ns Sr. Alcalde si coneix la situació i quines mesures ha pres o pensa prendre per sol.lucionar este problema que actua contra la salut de tots.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Sí que fa temps és van desembossar les tuberies de tota la finca al mateix temps que es revisaren i taparen algunes juntes. Ara diu que enviarà al responsable de les obres per vore si troba el mal i el soluciona.

QUINTA PREGUNTA.-----TELEVISIÓ A ADOR----------T.D.T.
Els habitants d’Ador són uns privilegiats, mentre que els veïns de baix (Palma) no tenen temps per a res, es passen tot el dia vegent la televisió, és clar, tenen aproximadament 30 cadenes de televisió i a més la majoria de T.D.T. nosaltres no tenim eixe càstic i podem fer moltes més coses, sols en vegem 7 i la majoria a ratlles, de les de T, D, T, ni una.
Fora bromes diré que sí, que Palma gràcies al repetidor que ha posat i pagat,(segons la meua informació, Ador no va voler col.laborar) els seus habitants tenen una millora televisiva molt superior a la que disfruten els nostres veïns. Aprofite per donar les gràcies al municipi veí perquè jo he dirigit una antena nova cap al seu repetidor i disfrute també de les seues avantatges.
Sr. Alcalde, ja hem recollit instàncies vàries vegades, l’última fa poc de temps amb 400 signatures segons tinc entés, done’ns una alegria i diga’ns que va a preocupar-se i sol.lucionar el problema.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
La meua sorpresa va ser quan vaig vore l’antena de Palma sense dir-me res. Retevisió fins a l’any 2009 té temps per garantir la senyal, no obstant això jo estic mirant amb el tècnic per posar-ne una, buscant el lloc més adequat. Una antena amb tots els canals costaria 2.783 Euros al mes, etc etc.


SISENA PREGUNTA.-----NOU POLIESPORTIU.
El flamant i no sé si acabat poliesportiu, després de les pluges sembla que no és nou ni està flamant, pareix ser que s’han oblidat de que està en una zona muntanyenca, que el tipus de terra que hi ha fa que quan ploga i amb quantitat, fàcilment es desprenga i empastre les pistes de fang, probablement per la falta de desaigües.
Sr. Alcalde, suponc que hi haurà pensat com sol.lucionar estos problemes. Perquè no ens els conta i així ho sabrem tots.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Diu que ha parlat en no sé qui de quina empresa, que li aconsellen fer uns desaigües laterals desviant l’aigua cap als dos barrancs i evitar que s’embasse. Respecte a les pedres que les llevarà i ho arreglarà.

SETENA PREGUNTA.-----CASAL DELS JOVES---PROGRAMACIÓ DIDÁCTICA.
Ens confirmen que al casal dels joves hi ha problemes de goteres, sembla que no hi ha un control sobre la utilització de l’internet.
La pregunta és la següent: Existix alguna programació didàctica realitzada per alguna persona competent en la matèria, l’aplicació continua de la mateixa i les avaluacions corresponents per vore si el centre aprofita per alguna cosa més que perdre el temps.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Que li ho comentarien a l’animador cultural (jo crec que no hi ha res de res, tampoc tinc clar si s’han enterat). Arreglarà les goteres.

HUITENA PREGUNTA.-----ABOCAMENT AIGÜES RESIDUALS RACÓ NOTARI.
El dia 10 de maig de l’any 2005, tres propietaris de la zona on està ubicada la S.A.T. del Racó Notari, presentaren i registraren una instancia a l’Ajuntament d’Ador observant un vessament d’aigües POSSIBLEMENT RESIDUALS procedent de la urbanització de MONTECORONA.
El dia 30 de juny de l’any 2006, la presidenta de la S.A.T. Racó Notari per mandat de la Junta General de la mateixa, registra a l’ajuntament d’Ador una instància dirigida a vosté, explicant-li la perillositat de l’assenyalat vessament.
Ens trobem acabant l’any 2007 i vosté ni ha contestat ni ha dit res del problema. Es hora ja que diga i després faça el que deu fer que no es altra cosa que preocupar-se i sol.lucionar-lo, ja que podria acabar contaminant les aigües subterrànies.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Que ell té informes al respecte, que es preocuparà.

NOVENA PREGUNTA.-----EMPADRONAMENT A L’ESCOLETA MUNICIPAL
A nosaltres el Grup Gent d’Ador ens resulta sorprenent i difícil d’entendre que en un centre públic municipal com es l’Escoleta infantil, hi haja empadronada una persona i que les passades eleccions municipals ha exercit el seu dret al vot.
Suposem que vosté és coneixedor d’allò assenyalat. Explique’ns com és posible que hi visca una persona. Li recordem que és un centre municipal del que vosté té que respondre.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Que tota la culpa és d’ell perquè li va autoritzar l’empadronament per no posar-la en sa casa, ja van dient per ahí que en té no sé quants gallecs empadronats, puix la xica volia casar-se al poble. S’ha compromés a solucinar-ho.

DESENA PREGUNTA.-----SITUACIÓ ECONÓMICA MUNICIPAL.
En el poc temps que portem des de les passades eleccions municipals, hem aprovat en diferents plenaris, operacions creditícies de prestecs i de factoring. La no pertinença a la Junta de Govern i la inexistència de reunions de la Comissió especial de comptes fa que els regidors de Gent d’Ador a hores d’ara desconeixem la situació económica del municipi, per això, demanem que amb el seu coneixement, el Sr. Secretari ens presente en Temps i Forma un informe que especifique clarament tant els deutes com els habers de la tresoreria municipal.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Res, que no deu res, sols el que s’ha aprovat.
Gent d’Ador aprofita l’ocasió i li pregunta pel pressupost per a l’any que ve. Responguè que nosaltres estem utilitzant el pressupost d’enguany aprovat i que en molts ajuntaments ni això.

ONZENA PREGUNTA.-----INUNDACIONS AL BARRANQUET.
Les últimes pluges ens han recordat que el barranquet continua inundant-se, la gent que hi viu seguix queixant-se i les solucions no arriben.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
Ha parlat amb la Diputació i que llevaran el bony d’asfalt que amaga una trapa. Que la solució passa per fer un altre ramal de desaigüe que evite concentrar tanta aigua al final i que no regolfe.

DOTZENA PREGUNTA.----- MOTOS PEL CARRER DE LA PISCINA.
Encapçalada per Valentin Gregori es presentà, ja fa un temps, a l’ajuntament d’Ador una instància demanant seguretat a la gent i sobre tot als xiquets que allí hi juguen, ja que per allí circulen motos.
RESPOSTA DEL SR. ALCALDE.
El carrer està perfectament senyalitzat i que no sap què més té que fer per evitar les motos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Respecte a la pregunta sobre el nou poliesportiu-piscina de fang, per a llevar eixes "pedretes" que han caigut (i ja van tres) faran falta més que uns quan homens bragats per a llevar-les, segurament unes bones máquines d´obra però, per on pasaran? i si no caben? rebentaran les pedres per a fer-les miquetes com a la pel.lícula "ARMAGEDDON"? I els desperfectes qu´eixa possible "voladura controlada" puga causar? i si no les rebenten qui pagarà el que costarà moure-les del seu nou lloc? Al poble d´Ador continuarà sense constar-li un Euro com diu el senyor Alcalde?

Vols juar-te tu que al final en lloc de poliesportiu tenim un balneari especialitzat en el tractament a base de fang? al menys la matèria prima la tenim assegurada

Anònim ha dit...

El carrer sant Vicent no té només un problema, ne té dos. Un és l'entrada nord la qual es quedarà sempre estreta perquè no s’han manat els retiros corresponents a les dos cases del principi, o els que és pitjor, s’ha donat permís d’obra sense que es retiraren com estava previst. Com es soluciona això?
El segon problema està al final del carrer, quan enllaça amb el barri. Allí ni ha un enorme forat de desaigüe de les aigües pluvials que pot ser perillós per als xiquets i xiquetes que hi pugen jugar o per a qui circule de nit. Com es soluciona això? Si han solucionat el problema de A. J., i em sembla molt bé, este també el poden solucionar.
Només heu de passejar per allí i disfrutar de les vistes, traure a cagar el vostre gosset o de fer futing cara el Collao per comprovar-ho.
No cal dir noms per saber qui són els responsables.

Anònim ha dit...

A cada vegada comprenc millor la manera d'actuar del senyor alcalde, i per desgràcia, després de 20 anys al poder, no em sorprén en absolut, doncs no és fàcil mantindres allà dalt quan ha guanyat les dues darreres eleccions per apenes una trentena de vots.
Molta polseguera en el poble ha alçat el cas de la directora de l'escoleta per estar empadronada en un edifici públic i participar en les passades eleccions. Jo sempre he pensat que la pobra xica es degué veure pressionada per l'alcalde per rebre un vot més, i que ella, coneixent com se les gasten en este poble, va mirar pel seu lloc de treball i va acceptar l'empadronament i poder votar al poble. Però vista la resposta que dóna l'alcalde a la pregunta novena que li fa Gent d'Ador en el darrer plenari, la meua manera de veure l'assumpte ha canviat per complet, i m'explique:
El senyor alcalde preguntat per què s'havia empadronat esta xica en l'escoleta, respon que ell té tota la culpa (supose que això és una bajanada, o, es què algú ho dubtava?), perquè el que volia la xica era casar-se al poble. I jo pregunte: des de quan per a poder casar-se en un poble cal estar abans empadronat en ell? I si així fóra, no haguera sigut més fàcil que s'haguera empadronat el futur espòs, ja que sa mare és d'ací i té ací molta família? Per què aleshores va ser ella la que es va empadronar? Per a mi la resposta és molt clara: perquè la va enganyar, li va fer creure de la manera més vil, que per poder casar-se al poble, abans calia estar empadronada, així s'estalviava qualsevol tipus de pressió que poguera ser incòmoda per qualsevol dels dos; i ella, tota ignorant (perquè vull pensar, i de fet o pense, que és una bona xica i una bona professional), va caure en el parany que li va parar el senyor alcalde i va votar ací. Sinó, no crec que el dia de les votacions haguera vingut a votar com si tal cosa, com si fóra una més del poble, de lo contrari, ho haguera fet per correu per a no alçar suspicàcies.
Així és com crec que actua l'alcalde d'este poble: manipulant als que pot en benefici propi. Una altra prova la tenim quan l'any passat o l'altre, no recorde bé, enviava a la regidora de cultura a les assemblees de l'escola sense haver-li donat cap informació veraç de com estaven les coses del nou col.legi, i ella arribava allí amb els conters fets i es topetava de cap amb la realitat, demostrada amb papers davant de tota l'assemblea per part de l'AMPA, i feia uns ridículs de por, mentre ell es quedava tranquil.lament a sa casa (escarmentat del dia que va vindre i que li'n donaren per dalt i per baix, i tot per voler salvar el cul dels de més amunt, però això és un altre assumpte).

Anònim ha dit...

Pot ser seria interessant conèixer un nou capítul d'eixe personatge tant peculiar com és l'alcalde i que, qui ha escrit el tercer comentari, ens il·lustrara de quin assumpte es tracta, quan diu "però això és un altre assumpte", perquè ens ha deixat una mica intrigats.