30/10/07

ÈTICA I LLOCS DE TREBALL

Encara que ja s’ha dit prou i bo a propòsit de l’escoleta i de la selecció de calbot que té en procés el Sr Alcalde, m’agradaria afegir una coseta més, un poc per animar a la gent del poble que no pensa com Ell i que no li donarà el seu vot, per tant, no és bona per treballar-hi. Tal vegada les properes eleccions en lloc de hi haure una electora empadronada a l’escoleta hi haurà 4 ó 5, ja ho veurem.
Però,no penseu que l’Alcalde, amb el tema de L’Escoleta, ha tornat a donar una lliçó subliminal al poble d’Ador?. Ell ha volgut dir amb tot això: “vegeu que els passa a tots aquells que no em voten i no tenen por de dir-ho..., doncs si vosaltres feu el mateix vos en passarà alguna semblat”. I Així, tots aquells que no tenen una consciència del benestar social, sinó que només veuen l’individualisme com única forma de política, és a dir, l’aprofitar-me jo i els meus, han tornat a aprendre la lliçó. S’estimen més estar al costat del que té el poder, perquè tal vegada qualsevol dia necessiten dels seus favors personals. Però, aquells que seguent veïns del poble no us han donat l’oportunitat de treballar ací, no deixeu aquesta línia, doncs és la correcta, és la línia de l’ètica personal, és a dir, pensar i fer el que vos sembla correcte, el que vos dicta el cor, encara que us puga perjudicar. De totes formes jo pense que teníeu que pagar un preu massa car si haguéreu agafat aquest treball , com callar la boca, , acatar ordres i per últim un deute de per vida, que fins i tot podria ser aparèixer a les properes eleccions en llista, a més a més de renunciar als vostres principis ètics. No, no mereix la pena. Penseu que si no haguera segut per gent com vosaltres segur que encara estariem a l’Edat Mitjana .
Per últim m’agradaria posar-vos unes frases per alçar l’ànim.

TODAS LAS BATALLAS EN LA VIDA SIRVEN PARA ENSEÑARNOS ALGO, INCLUSIVE AQUELLAS QUE PERDEMOS.

LO QUE AHOGA A ALGUIEN NO ES CAERSE DENTRO DE UN RIO, SINO MANTENERSE EN EL.

TODAS LAS BATALLAS EN LA VIDA SIRVEN PARA ENSEÑARNOS ALGO, INCLUSIVE AQUELLAS QUE PERDEMOS.

VALE MAS ACTUAR EXPONIENDOSE A ARREPENTIRSE DE ELLO, QUE ARREPENTIRSE DE NO HABER HECHO NADA.

SOLO LOS BUENOS SENTIMIENTOS PUEDEN UNIRNOS, NUNCA EL INTERES FORJO UNIONES DE LARGA DURACION.

NADIE ES LIBRE SI
NO ES DUEÑO DE SI MISMO.

ALGUNOS OYEN CON LAS OREJAS,
ALGUNOS CON EL ESTOMAGO,
ALGUNOS CON EL BOLSILLO Y ALGUNOS NO OYEN.

29/10/07

100.000.000 DE PESSETES (600.000 €)






Açò és el que ens ha costat el nou superpoliesportiu. Però, realment algú creu que en dos pistes de pàdel, una de bàsquet, una o dos de tenis, no ho tenim clar (es que amb tanta aigua és difícil identificar-ho), quatre atraccionetes per als més menuts i la bajanada del minigolf, a més a més d'uns vestuaris sense clavegueram, hi han invertits, o millor dit vist el resultat, colgats 100 milions de pessetes? Realment algú s'ha parat a pensar i a fer uns poquets números per a quedar-ser vertaderament convençut que ahí estan els 100 milions de pessetes pressupostats per al nou superpoliesportiu?
100 milions de pessetes!!! Sabeu la quantitat de diners que són? N'estem segurs que el poliesportiu de Gandia no els val. I seguent així, on han anat a parar la resta? A les excursions dels iaios? A fer l'escoleta? Però l'escoleta no té la seua corresponent subvenció? A fer dinars per a les ames de casa? No s'anomena açò clientelisme polític? On estan la resta dels diners? Realment eixe supermegapoliesportiu val 100 milions de pessetes? Haveu vist el camí de pujada? I l'aparcament? Però no està ja inaugurat? Algú ha anat ja a jugar? Era el lloc més idoni per fer això? Creieu que és un lloc segur després de veure aquestes fotografies? Les aixetes seran d'or i les dutxes tindran diamants?
Per acabar una proposta. Amb unes bigues i uns bardos se li pot fer un sostre a la pista de tenis i ja tenim piscina coberta. Amb els diners que han sobrat del superpoliesportiu que tenim suposem que es podria fer.

EL SUPERNOU POLIESPORTIU



L’efecte que han tingut les pluges del dissabte ha sigut catastròfic sobre el ja de per si destrossat poliesportiu (miren l’altre article publicat en aquesta página). Ha caigut molta més terra sobre les pistes així com una pedra d’enormes dimensions que ha derrumbat un parell de focus d’il.luminació i ha fet malbé el mur de contenció. Han caigut també alguns arbres i si es volen fer funcionar aquestes instal.lacions, les despeses serán molt quantioses.
Però no ens equivoquem: no és que haja plogut molt, ÉS QUE LES OBRES S’HAN FET MOLT MAL FETES!!! El señor arquitecte es va embutxacar una comissió massa gran, i clar, passa el que passa. Una obra tant important s’ha de fer preveient qualsevol tipus d’imprevist i no a gastant-se els menys diners possibles per així tenir una bona comissió tots els implicats.
I el concejal d’esports que ha de dir de tot açò? No estaría mal que es passara pel plenari el dimecres i donara unes quantes explicacions. Pense que els veïns d’Ador se les mereixen.
J.E.M.

26/10/07

PRÒXIM PLE ORDINARI

NOTIFICACIÓ
de sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament, a celebrar el dia 31 d'octubre de 2007, a les 11,30 hores.
ORDRE DEL DIA
1- Aprovació, si s'escau de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.
2- Adjudicció Obres C/ Sant Vicent.
3- Modificació Ordenança Fiscal Guarderia Infantil.
4- Impost sobre l'increment del valor dels terrenys de natrualesa urbana, reducció de la base imposable.
5- Moció de Gent d'Ador, sobre contractació de personal.
6- Precs i preguntes.
APRECIACIONS
Bé, com era d'esperar ja tenim ací el ple ordinari manat per llei (afortunadament) i com podreu comprovar amb només sis punts, la meitat que l'extraordinari, què estrany, no? Però ací les coses es fan així i tot per a no incloure el sisé punt: Precs i preguntes que en un ple extraordinari no es poden fer.
La pressió pareix que poc a poc va fent efecte, de moment ja no ha convocat el ple de hui per a demà, però no ens enganyem, que la documentació no ens l'han donada, l'arreplegarem el dilluns a les 9 del matí, si déu vol, a les oficines de l'Ajuntament, però bé, ja tenim unes hores més per a estudiar la documentació, tot siga que no siga tant voluminosa com la Bíblia.
Pareix que la moció que presentàrem i que es va quedar dins de l'ordinador (la desconsiderada) per fi s'ha dignat eixir, ara que pareix que s'han acabat les pluges i el sol brilla radiant en el firmament d'Ador, esperem que eixe dia isca bo, no siga que faça fred i es torne a quedar dins. Conforme està redactat este punt cinqué dóna a entendre que el que volem saber és quanta gent té contractada l'Ajuntament o alguna cosa pareguda, però en la moció que presentarem quedava perfectament reflectit que l'assumpte era la contractació de gent per a l'escoleta, única i exclusivament.
Si teniu alguna pregunta per al ple, feu-nos-la arribar el més aviat possible per donar-nos temps a preparar-les.
La pressió va donant resultats, no parem.

ENTREVISTA EN LA COPE

Ahir pel matí van entrevistar a Juanvi, en relació al plenari de dijous passat. L'entrevistador va preguntar a l'alcalde pels punts tractats. Després de dir-ne tres (piscina, casa cultura i PAI -en suspensió-, Juanvi va carregar contra Gent d'Ador per haver votat en contra de la piscina coberta i de la casa de la cultura)
Després li va fer dues preguntes molt interssants:

a) l'horari dels plenaris. Resposta: FA TRES LEGISLATURES ELS DE LA PLATAFORMA CONTRA LA PLANTA DE RESIDUS MUNTAREN MOGUDA I, DES D'AQUELL DIA, EL GRUP DEL PP VA DECIDIR DE FER-LOS A LES 11.30 H!!!!

b) queixa per tenir tres hores per estudiar-se 50 fulls. Resposta: JA PORTE 20 ANYS, 24 ANYS... I JA TINC IGUAL EL QUE DIGUEN. ANEM A TREBALLAR PER FER D'ADOR UN POBLE CAPDAVANTER A LA SAFOR. De fet, en el mateix plenari es va aprovar una moció per tenir accés a la documentació (com ja venien tenint-la)

Què vos ha semblat?

M.M.

24/10/07

EL NOU POLIESPORTIU

Aquest és el poliesportiu nou de trinca que tenim al poble d’Ador.
Diuen que ens ha costat al voltant de 100 milions de pessetes. La inauguració (amb el seu corresponent ‘banquet’) es va fer al mes d’abril (abans de les eleccions…), però a hores d’avui encara no s’ha pogut utilitzar.
Quin arquitecte l’haurà dissenyat que s’oblidà del clavegueram per a aigües fecals i dutxes?
Com és possible que no hagen tingut en compte que s’ha construït al costat d’una muntanya terrera sense preveure que tot són brolladors naturals en anys de pluja?. Observen, han caigut dues gotes i miren com tenim la pista de tennis.
NO TROBEN QUE DARRERE D’AÇÒ HI HAURÀ AMAGAT UN ALTRE INTERÉS? Qui tinga la ment oberta, que pense…
A qui li hem de demanar responsabilitats? A l’encarregat d’esports (que no acudeix a cap plenari i que pega la cabotà a tot), o simplement a l’extraordinari que ens mostra una altra faceta seua, ara la d’arquitecte.
Adjunte unes fotos, perquè una imatge val més que mil paraules.
L’ESPECTACLE CONTINUA. OBRIREM ELS ULLS ALGUN DIA?




J.E.M.

22/10/07

¿VOLS PREGUNTAR AL PLE?

Pròximament es celebrarà un ple ordinari a l'Ajuntament. Gent d'Ador es vol convertir en el vostre portaveu davant del ple de l'Ajuntament d'Ador en el cas que no pugueu acudir-hi a les 11,30 del matí per estar treballant conforme déu mana. És per això que vos proposem que ens feu arribar al correu electrònic totes les qüestions que cregueu interessants per que nosaltres les estudiem i si ho creguem convenient exposar-les al ple. Este és el nostre compromís, una altra cosa serà que l'Excel.lentíssim Sr. Alcalde es digne contestar-les.

Si teniu amics, familiars o coneguts que tinguen correu electrònic i estiguen interessats en tot el que passa al poble, no dubteu en fer-los arribar la nostra adreça gentdador@hotmail.com per que es posen en contacte amb nosaltres i tindre'ls informats el més aviat possible.

19/10/07

MALA FE



Aquestes dos paraules defineixen l'actitud del PP alhora de programar el PLE EXTRAORDINARI I URGENT que es va celebrar ahir al saló de plens de l'Ajuntament d'Ador. Un PLE EXTRAORDINARI I URGENT el convoca un ajuntament quan l'ETA posa una bomba i es vol condemnar l'atemptat i demanar ajudes, o quan hi han inundacions o alguna calamitat natural per a coordinar les tasques d'ajuda, o quan, en fi, s'acaba el termini per a demanar una subvenció o alguna cosa pareguda. Però no es convoca un PLE EXTRAORDINARI I URGENT per nomenar al jutge de pau, o per aprovar unes bases concursals, o per a la contractació d'unes obres. Un PLE EXTRAORDINARI I URGENT no pot tindre dotze punts a tractar quan la setmana que ve, segurament, es convocarà el ple ordinari marcat corresponent a este trimestre i que ve manat per llei.
I per què s'ha convocat este PLE EXTRAORDINARI I URGENT per a tractar estos temes si la propera setmana hi haurà un altre ple ordinari? La resposta és òbvia: per poder justificar l'horari en què es fa, les onze i mitja del matí, una hora perfecta per que hi puga acudir tothom, o al bo i millor, per que no hi vaja ningú; ulls que no veuen i orelles que no escolten romanen en la més absoluta foscor. Aleshores quant menys sàpien els ciutadans més llibertat per a poder fer el que li done la real gana a qui ostenta el poder, un poder omnimode i absolut que des de'l seu tron situat a la Plaça de la Font, 1, maneja els fils d'un poble immers en la més absoluta ignorància.
Només ens assabentarem de la convocatòria del PLE EXTRAORDINARI I URGENT (a les cinc de la vesprada) varem enviar un correu electrònic a tots els que tenim en la llista (ja en som 153 i pujant) on avisàvem de la convocatòria del ple, i on vos déiem que hi acudireu tots els que poguéreu. Molts possiblement ni tan sols haguéreu obert el correu de tant precipitat com ha sigut. També vos diem que teníem molt poc de temps per estudiar-nos tota la documentació, ací hem de fer un aclariment: la documentació no ens la van proporcionar el mateix moment de la convocatòria, sinó A LES 9 DEL MATÍ DEL DIA SEGÜENT, dues hores i mitja abans del ple. És a dir, només tinguérem dues hores i mitja per preparar el ple. Imagineu-vos, una caterva de papers amb números, pressupostos... per a estudiar en només dues hores i mitja: IMPOSSIBLE poder fer així una oposició en garanties. Esta és la segona raó de la convocatòria d'un PLE EXTRAORDINARI I URGENT: impossibilitar a l'oposició el fer la seua tasca amb igualtat de condicions que els que manen.
Açò queda perfectament reflectit en el primer punt de l'ordre del dia del ple:
1- Ratificació de la urgència de la convocatòria. Evidentment Gent d'Ador va argumentar que l'extrarodinarietat i la urgència no eren més que el timus de l' estampeta i per supost va votar en contra.
I així va transcórrer el ple, que per cert, la convocatòria per correu electrònic va tindre el seu èxit relatiu, doncs hi havien DEU persones contemplant l'espectacle, tot un èxit de públic atenent les darreres celebracions. I açò també es va veure reflectit en l'actitud del PP que va estar més inclinat al diàleg, a la informació i al debat, que eixa n'és una altra: quins arguments més pobres, ratllant en l'infantilisme, els que esgrimien per defensar les seues postures. Ja vos en contarem en la pròxima, sobretot els que defensaren per justificar les despeses de la piscina coberta; no tenen desperdici. Com l'argument de l'alcalde quan li ferem notar que no estava inclosa en l'ordre del dia la moció que presentàrem sobre el procés de selecció de persones per a l'escoleta: "es que s'ha quedat dins de l'ordinador, ho tractarem a la pròxima vegada" I es que no es podeu imaginar com són les mocions, en això que s'havia passat tota la nit plovent i feia un poc de fred, per a què havia d'eixir en lo bé que s'està dins del disc dur de l'ordinador, home un poc de consideració, i això sí, una altra cosa no, però amb les mocions de l'oposició l'alcalde és moooolt considerat.

12/10/07

TEMPORAL DEL DIA DEL PILAR

Algunes imatges espectàculars del temporal que hem patit esta nit. De segur hauran caigut més de 200 litres en només catorze o quinze hores.



El riu Vernissa al seu pas pel pont vell de Palma.




El camí de la corona en l'encreuament del camí que puja a les oliveres de Piula.



El barranc de Navesa al seu pas pel camí que puja a l'Alberg.
Desembocadura del Serpis en la mar. Impresionant lluïta entre el mar que estiba cap a fora i el riu que hi vol penetrar. En la foto no s'aprecia be, però dalt a la dreta es feia un remolí on hi havien milers de canyes amuntegades surant en la mar.

PENYA ALLÀNEM

PROGRAMACIÓ DE LA TARDOR

Bo per fi vos passe la programació, que ja sé que fa temps que esteu esperant-la, però fins ara feia massa calor per anar per la muntanya.

- FONT ROJA (21 d’octubre)

Eixida: 9:00 hores
Arribada: 10:15 hores en el Centre d’informació del Parc Natural. Esmorzar.
Opcions: 1.Passeig cap el Mas de Tetuan 2. Pujada al Menejador.
Dinar: En l’àrea recreativa del punt d’informació.
Vesprada: Visita pel centre de la població d’Alcoi.


CASTELL DE CASTELLS (11 de novembre)

Eixida : 9:00 hores
Arribada : 10:15 hores a la Font de la Bota. Esmorzar.
Opcions : Pujada al Pla d’Aialt, visita a l’Arc Natural, visita de l’aljub de Jorquet, pujada a la Font del Teix, pujada al Castellet, pujada al pic d’Aixortà. Visita del pic del Cocoll i a la base aèria contra incendis. Una altra opció serà la de passar a veure les pintures rupestres de Petracos i reconeixement de l’escenari on les tropes de Flandes pujaren al Cavall Verd per fer fora la revolta dels morets a la Vall de Laguart.
El dinar serà on vulguem.


CASTELL DE MONTESA (25 de novembre)

Eixida a les 9:30
Arribada: 10:30 a l’àrea recreativa dessota del castell. Esmorzar.
Pujada al Castell i senda cap a la serra d’Enguera.
Dinar de Pic-nic


MARJAL D’OLIVA (16 de desembre)

Eixida: 10:00 hores
Arribada: 10:30 a la Font Salada. Esmorzar
Ruta: 1.- Passeig en barca. 2.- Mirador de la Montanyeta Verda. 3.- Ruta en bicicleta des de la Font Salada, pel riu Bullent i després a la bassa de Sineu i veure el naixement del riu Regalatxo.
Dinar de Pic-nic

9/10/07

PROVES DE SELECCIÓ, PER A QUÈ?

Diuen que feta la llei, feta la trampa; o al bo i millor, que es poden saltar les normes "a la torera" sempre que a alguns els convinga i els altres no diguen res. Però el problema sorgix quan els altres sí que diuen. Aleshores el bou es torna en contra i la topada pot ser de repicam el colze. I es que este govern que tenim al poble es pensa que està en una aldea poblada per irreductibles gals que resisteixen encara i per sempre a l'invasor, i l'Asterix de torn fa i desfà com li dóna la gana. Però resulta que aquells romans ja no són uns invasors cruels, sinó que han fet seua una cosa molt bona que inventaren els grecs de Pericles i que anomenaren DEMOCRÀCIA, i que suposava d'entre altres coses, la igualtat de totes les persones, i com no, les mateixes oportunitats per accedir a un càrrec públic o a un lloc de treball oferit per l'administració. I per a garantir este dret els romans van fer unes normes que anomenaren LLEIS, i que eren d'obligat compliment per a tots els ciutadans, inclosos els gals que van acabar sucumbint a l'imperi de la llei, per molt que l'Asterix amb la seua poció màgica es creguera intocable i continuar fent com fins aleshores.
Tot açò ve a raó del que està passant al voltant de les quatre places oferides per l'Ajuntament per a treballar a l'escoleta municipal. Abans que rés se sabera, ja corria el rumor pel poble que quatre xiques, tres de Gandia i una de la Font entrarien a treballar a l'escoleta. Però no eren més que rumors. Posteriorment, i mitjançant un band (detall molt important en el negoci que estem tractant) es comunica al poble l'oferta dels quatre llocs de treball i de l'apertura del termini de presentació de curriculums. Finalitzat el termini i després d'haver-se presentat prou gent (no tenim la capacitat de saber-ne quants) se citen a l'Ajuntament a les interessades per a fer les entrevistes. I com és normal,a Roma les hagueren citat a totes per a garantir la igualtat d'oportunitats, però estem oblidant-nos de què estem en l'aldea gala defensada per Asterix, i ací de moment, pel que es veu, encara no arriben les normes romanes, i a les entrevistes de treball només foren convocades unes persones, d'entre elles tres de Gandia i una de la Font (quina casualitat) si no foren les úniques. Però Asterix encara no s'ha adonat que Panoràmix, el més savi i llest de l'aldea, va acabar acceptant la "Pax Romana" i s'havia convertit en un demòcrata convençut; aleshores i per casualitat es va assabentar del que passava i va acudir corrent a l'Ajuntament a informar-se. Lo primer que va detectar és que en el tauler d'anuncis oficial de l'Ajuntament no estava exposada l'OFERTA PÚBLICA de treball, ni, per supost, les bases de l'oferta. Aleshores va pujar dalt les oficines i li va preguntar al SECRETARI, com estava l'assumpte, a lo que el secretari va respondre textualment: "jo no sé res". Fent més investigacions, i per abreujar, Panoràmix arribà fins l'escoleta i allí l'encarregada i inquilina li diu que allí s'havien presentat una sèrie de curriculums i que ella mateix estava citada a presentar-se a les onze del matí a l'Ajuntament sense saber per a què. Però Panoràmix sí que ho sabia. A les onze estaven convocades unes persones per a realitzar les entrevistes de treball, però estaven convocades… ¿totes? NO! Només les que ja coneixem. Aleshores Panoràmix va cridar per telèfon a Obelix, que a l'igual que Asterix, encara estava en la prehistòria, i al veure's pillat entre l'espasa i la paret, li va dir que es que a les altres les havia citat per al dilluns. Evidentment, benvolgut lector, a estes altures ja t'hauràs adonat que encara no estaven citades. Va ser en eixe moment, i per telèfon (i no per escrit, clar ja no hi havia temps) se citaren per a les proves a la resta d'aspirants als llocs de treball.
I ara anem a passar a les entrevistes. El tribunal avaluador estava format, segons les informacions que tenim per:
-un inspector de la Conselleria. Cosa que posem en dubte perquè si haguera segut així, lo primer que haguera fet el suposat inspector és inspeccionar tot el procés i haver-lo anul.lat per una falta flagrant de forma;
-la responsable i inquilina de l'escoleta, per raons òbvies doncs és qui millor coneix els llocs de treball;
-Obelix, gran coneixedor de la normativa laboral i expert en qualificació i selecció de personal;
-i presidint el tribunal avaluador, el totpoderós Asterix, expert psicòleg reconegut i gran "head hunter" (caça talents) cotitzat, que amb eixa poció màgica formada per una mescla de supèrbia, vanitat i autosuficiència, d'una sola ullada sap qui està capacitat i qui no per a desenvolupar una determinada tasca.
Però mira tu per on, el dilluns següent, quan foren convocades les demés aspirants, el suposat inspector s'havia esvaït com el fum en l'espai sideral, encarregant-se de les proves de selecció la resta del comitè.
Els resultats de la selecció encara no els sabem; o sí? Faça benvolgut lector una "porra" i de segur que encerta. El que sí sabem segur és que ninguna xica entrevistada el dilluns ha segut elegida. Tatxan! A què sí que havia encertat la porra?
Però com havíem dit al principi, tot aquest procés està viciat des de'l seu origen, i és nul de ple dret. D'això s'encarregarà Gent d'Ador de demostrar-ho. A més a més, no cal ser un expert en dret per adonar-se'n que açò no és més que una altra empastrada feta amb un menyspreu total i absolut, ja no només per les normes legals, sinó per les persones i el sentit comú.

8/10/07

PROCÉS DE SELECCIÓ

El Grup Municipal Gent d’Ador, en referència al personal que s’ha de contractar per a l’Escoleta Municipal per part de l’Ajuntament d’Ador:

EXPOSA

Que ha arribat de manera casual a aquest grup municipal que s’està realitzant el procés de selecció de personal per a cobrir 4 places a l’escoleta infantil municipal d’Ador.
Es per això que

DEMANA

1.-Que es realitze per part de la Secretaria d’aquest Ajuntament un informe de legalitat on s’especifiquen els següents punts:
- Lloc de treball que van a cubrir
- Expecificació del procés de selecció triat per a cubrir els llocs de treball.
- Que el procés s’ajusta a la legalitat vigent en matèria de contractació de personal en l’administració pública (publicitat, bases de selecció, selecció de personal, el·laboració de requisits, tribunal avaluador, curiculums, baremació).

2.- Que ens facilite als representants d’aquest grup municipal l’accés a tot l’expedient així com còpia del mateix (convocatòria, publicitat, curriculums, bases de la convocatòria, entrevista, baremacions, composició del tribunal, etc…

Ador, 5 d’octubre de 2007.

MOCIÓ

En Valentin Gregori Gregori, regidor del Grup Municipal Gent d’Ador, a l'empara del que establix l'article 91, paràgraf 4 del ROF, presenta davant del Plenari la següent MOCIÓ sobre les contractacions de personal en l’Ajuntament d’Ador:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Havent-nos enterat de manera casual que s’està realitzant el procés de selecció de personal per a cobrir 4 places a l’escoleta infantil municipal d’Ador, presentem per a la seua aprovació en el plenari la següent

PROPOSTA D’ACORD:

1- Que abans de realitzar qualsevol contractació per part d’aquest Ajuntament, siga informat aquest plenari.

2- Que per a realitzar qualsevol contractació de personal per part de l’Ajuntament, estiguen representats tots els grups polítics en el tribunal de selecció.

3- Que quant es realitze una oferta laboral, aquest Ajuntament ho comunique als sindicats més representatius (UGT, CCOO …)

Ador, 5 d’octubre de 2007.

4/10/07

APLICACIÓ LLEI DE DEPENDÈNCIA


Per fi la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana amb el decret 171/207 de 28 de setembre, publicat al D.O.C.V. el dia 3-10-2007, reconeix el dret a les prestacions de les persones dependents.

Quines són les persones dependents?
Ho explica la mateixa paraula, aquelles que necesiten l’ajuda d’altra per poder fer una vida normal. Generalment s’aplica a les persones majors, però també a aquelles que per raó de malaltia, accident, minusvalia, incapacitat etc. no poden valdre’s sols i que la situació económica no siga un entrebanc per a viure dignament.

Totes les persones tenen les mateixes necessitats?

NO. Cadascuna té una situació diferent i per tant la solució s’adapta a la realitat de la persona que ho sol.licita.

Quines poden ser les solucions?

La llei parla de prestacions (ajudes econòmiques) o de servicis (atenció personal, centres de dia, internaments etc.)

Qué cal fer?

Aquelles persones que ja ho han sol.licitat, tenen que esperar a què els avisen, entevistar-los els tècnics que amb els informes que facen, la Comissió Avaluadora emitirà el dictamen tècnic i la Conselleria dictarà la resolució de dependència. Els que no heu presentat res, espavileu-vos, aneu a l’Ajuntament, parleu amb l’assistent social i ompliu els papers el més prompte possible, ja que la data de presentació senyala l’inici de la solució.

GENT D’ADOR, mitjançant els seus representants o per internet en aquest blog, si formuleu les preguntes que considereu, es compromet a contestar-vos-les.