18/5/08

REFLEXIONS AL PRESSUPOST DEL 2008

Aprovat el dia 24 d’abril de 2.008

Com tots/es sabeu el pressupost que cada any elabora qualsevol institució pública, apart de ser el document més important , ja que ell, per sí mateix és la pròpia vida de l’Ajuntament, amb ell sabem com gasten i quant gasten i sobre tot fins on poden arribar els nostres representants polítics.

El pressupost d’Ador-2008, si repassem els conceptes i les quantitats descobrirem la forma de governar de qui ostenta el poder, endevinarem perfectament quin es el seu interés, la ideologia que manifesta i la serietat amb la que utilitza els diners de tots/es.

No volem fer una crítica subjectiva, sols senyalar algunes dades, les més importants al nostre parer, copiades al peu de la lletra del document oficial, (pressupost aprovat el dia 24-04-08 pel Plenari corresponent i suposem al tauler d’anuncis de l’Ajuntament), per a què el llegiu i penseu i es feu una idea més clara de com actuen, sempre sense comptar per a res amb el grup munucipal de Gent d’Ador, representant de quasi el 50 %.

Comença amb el sou del Sr. Alcalde, diu:
Dedicació de 5 hores setmanals, amb un import de 367,26 € mensuals que a l’any són 4.407,13 €.

En el capítol 2 – 2.300 posa: D.L.T. Miembros de la Corporación 381,00 €. Podem dir amb rotunditat que els membres de l’Ajuntament de Gent d’Ador, fins ara, no han cobrat res.

Al pressupost, tan els ingressos com les despeses, apareixen al costat de les de l’any passat, així podem comparar i vore l’evolució o els canvis que sofrixen capítols importants.

Sempre amb el document oficial del pressupost, observem que en el capítol 1, les retribucions bàsiques als funcionaris canvien de l’any passat a este, més o menys 20.000€. Cal recordar que sols hi ha 2 funcionaris. En les retribucions complementàries també hi ha una diferència de 19.000 € . També apareix un “Técnico Convenio Salario Jove” que l’any passat no existia i enguany s’endu 19.149,12 €.

En el capítol 2 del pressupost observem que tenen previst gastar:
Comunicaciones telefonicas………………20.000 €
Festejos populares………………………...60.000 €
Actividades culturales…………………….35.000 €
Estudios y trabajos técnicos………………25.000 €

A continuació observem alguns ingressos que pensa recaptar el nostre Ajuntament:

→En el capítol 2 “ Impuesto de Construcciones” l’any passat 175.000 € enguany 250.000 €. Però no minvava la construcció?. No serà que pagarem més per construir?

→En el capítol 3 “ Licencias de Apertura”, passa de 500 € a 5.000 € . La culpa la té la nova ordenança que el mateix Plenari aprovà i que pagarà més qui vullga obrir un negoci.

→En la Guarderia Infantil l’any passat recaptaren 12.000 €, enguany 30.000 €. S’enrecordeu de l’augment de mensualitats de l’any passat?

→En el Menjador de la Guarderia, igual, de 0 € l’any passat a 4.000 € d’enguany.

→“Tasa Licencia de Ocupación”, passem de 0 € a 1.500 €, mira si fa l’ordenança aprovada.

→“Tasa Expedición de Documentos”, de 0 € a 5.000 €, per això aprovaren l’ordenança, per cobrar més.

→“ Tasa Derechos de Examen”, passa de 10 € l’any passat a 20.000 € d’enguany. Quantes oposicions pensen fer?, o es el preu tan elevat per participar que han aprovat.

En el Capítol 8, assenyalar que l’Ajuntament d’Ador té un préstec de 125.837,98 €, més un altre que sols pagarà interessos, tots dos s’utilitzen per cobrir la piscina i construir la casa de la cultura.

Cal dir també que el total del pressupst de l’any passat pujava a 2.361.224,18 €, el d’enguany a 1.325.943,45 €. Sols amb estes dues quantitats ja pots pensar el que vullgues, que d’un any a l’altre el rebaixe quasi a la meitat, demostra que tot ho fa a ull, o que l’any d’eleccions ho desbarata tot.

Finalment cal fer algunes reflexions:

1er. Obsessió per aprovar noves ordenançes amb la intenció de recaptar més diners.
2on. Reducció del pressupost pràcticament a la meitat.
3er. Més impostos dirigits fonamentalment a la gent jove,(augment de guarderia, taxes,etc.).
4rt. Augment d’impostos a l’hora de construir.
5é. Pagar més per obrir un negoci.
6é. 95.000 € per a festes i activitats culturals. Festers,Moros , demaneu subvencions.
7é. Els Estudis Tècnics els paguem tots però, per a qui són?.

Tot allò que hem escrit tan sols són descripcions del pressupost que s’entenen fàcilment i que per si mateix qualifiquen a la-les persones que el fan, hi ha moltes més descripcions que també podríem citar, però es faria molt llarg i al final no les llegiria ningú. Si alguna persona té interés per saber més, pot parlar directament amb qualsevol dels regidors del grup municipal GENT D’ADOR.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els membres de la corporació local, són només els del govern o tots els regidors? I eixa quantitat que reben, és mensual o per quins conceptes? I per què Gent d'Ador no rep res?
I per què collons no passa res?

Anònim ha dit...

Actividades culturales 35000 €!!!! Tants diners costa alquilar quatre pel.lícules i portar dos obres de teatre per als iaios la setmana cultural? Fixeu-vos en els tríptics que reparteix l'ajuntament cada cert temps amb la programació cultural. Sense comentaris. I tot això val 35000€?

Anònim ha dit...

Algú em pot explicar on van a parar els 60000€ de festejos populares? Però si a les filaes els cosat deu i ajuda treure-li un cèntim!! No crec que seu gaste tot fent mises i provesons, que ahi si que anem sobrats...