30/1/08

DEMOCRÀCIA BAIX MINIMS

Eixe segon prec que feu mostra la poca qualitat democràtica del senyor alcalde, si en un plé ordinari no és capaç de preguntar als pocs assistents si, (una volta acabat el plenari està clar), tenen alguna cosa que dir, afegir, o preguntar, diu molt de la seu manera d’entendre la política. Per favor feu que s´estudie bé la Carta de Bones Pràctiques de la Generalitat Valenciana, ja està bé que es crega per damunt la moral i la llei.

LEV BRONSTEIN


És realment lamentable i patètic que en el temple de la societat civil i en la cerimònia més important de la vida democràtica d'Ador: el Ple de d'Ajuntament, on es reuneixen per debatir, al menys en teoria, els problemes i les propostes per poder fer un poble millor per a tots, un personatge, a més a més, regidor d'urbanisme del govern municipal, utilitze paraules i expressions que no es tolerarien ni en un bar, a més d'una actitut violenta, bròfega i prepotent que esgrimix envers l'opisició.

JUAN BELMONTE

28/1/08

RESUM PLENARI ORDINARI CELEBRAT EL DIA 25-01-2008

ORDRE DEL DIA.


1.- APROVACIÓ, SI S’ESCAU DE L’ESBORRANY DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR.

De nou tenim el mateix problema que en l’acta de l’anterior Plenari, questions importants tractades desapareixen ; tan importants com les decalaracions del Sr. Alcalde dient-nos que NO CONTESTARIA a les preguntes que li poguérem fer, que ho faria PER ESCRIT, al cap de quatre o cinc dies i si procedix adjuntant l’informe corresponent. Altres temes assenyalats tampoc.
Contestacions airades del portaveu del P.P. com “ho ha fet el Sr.Secretari i es lo correcte, tirem endavant i s’ha acabat ¡HÒSTIA!” El Sr. Alcalde entre altres coses ens digué que: “Sols s’inclouran a l’acta aquelles coses que estiguen a l’ordre del dia.
Total, res de res, a votar, ja sabeu el resultat, no fa falta que l’escriga.

2.-ADJUDICACIÓ OBRES COBRIMENT PISCINA MUNICIPAL.

S’acorda adjudicar el concurs a COBRA INSTALACIONES Y SERVICIOS,S.A. amb l’import de 324.567,24 Euros.
El portaveu de G.A. manifestà que la no pertenença a la Mesa de Contractació que obri totes les pliques dels que hi participen, no perquè no vulguem, estem cansats d’oferir-nos, sinó perquè no ens deixen, (despreciant la representació del 48% del poble) podrà ser legal però no podem acceptar allò què no hi hem participat. A banda considerem que tampoc és el lloc adequat, és menut i amb futurs problemes d’accés. També el projecte desprén moltes deficiències de manteniment i funcionament. No ens férem responsables i votàrem en contra.



3.- RATIFICACIÓ CONVENI AGÈNCIA DE LECTURA.

Es tracta d’un DECRET D’ALCALDIA que resol facultar al Sr.Alcalde per a què firme aquest nou conveni que ja està firmat.
Llegint el conveni observem algunes obligacions per part de l’Ajuntament amb dificultat per complir-les.
Ens contestaren que no n’hi havia cap incorrecta.
Ens abstinguérem.


4.-RECTIFICACIÓ CERTIFICAT D’OBRA Nº 4 PLAZA MAJOR.

Consistix en la rectificació d’una certificació d’obra de la Plaza Major, la nº4, amb data del mes d’Agost de l’any passat i amb informe corresponent signat pel Contratista i l’Arquitecta Municipal.
Com que ja estava aprovada a l’anterior Plenari, no feia falta ni votar.


5.- DECRETS DE L’ALCALDIA.

Ens presenten uns quants Decrets d’Alcaldia ja signats que són:
- Sol.licitud: Acondicionamiento de espacios urbanos: Parque de l’Edo, import 29.015Euros, amb data i firma del 20 de setembre de 2007.
- Sol.licitud d’ajuda per a equipament, reforma i construcció CEAM. La data i firma es de l’11de gener de 2008.
- Subvencions per a LA CONTRACTACIÓ de treballadors desocupats PAMER. Parla d’una memòria que no ens mostren. Datada i signada el 18-01-08.
- Ratificació de l’informe del tècnic municipal D. Manuel Dominguez Turis, sobre l’electrificació rural denominada “FEMATS” en la partida Femats.
- Resolució d’al.legacions del projecte de reparel.lació de la unitat d’execució de la zona OVO. Correspon a aquelles persones que al.legaren quan feren la reparcel.lació del Pai OVO. Vos comunicaran per escrit la solució. Datada i signada l’11 de desembre de 2007.
Tots els decrets assenyalats, no es lligiren i passaren directament als PRECS I PREGUNTES. Si alguna persona està interessada o és afectada pels citats decrets que vaja a l’Ajuntament o que ho pregunte als regidors de GENT D’ADOR.

PRECS

A part de les preguntes que formulàrem al plenari del dia 25 – 01 – 08 també hi férem dos PRECS:

1r. PREC: GRAVACIÓ DELS PLENARIS.

Vists els problemes que causa la redacció i aprovació de l’acta dels Plenaris Municipals, preguem al Sr. Alcalde que a partir d’ara , aconseguisca els mitjans necessaris i es graven totes les intervencions dels regidors.


2on. PREC: PARTICIPACIÓ DELS VEÏNS AL PLENARI MUNICIPAL.

Preguem al Sr. Alcalde, que al final del Plenari Municipal done la paraula també als veïns que la demanen, ampliant així la participació i transparència en la gestió municipal.

26/1/08

PREGUNTES PLENARI 25/01/2008

Ací teniu l'enunciat de les preguntes que el portaveu del grup Gent d'Ador va fer al sr. alcalde en el darrer ple ordinari. Teniu que saber que l'alcalde no es va dignar contestar-ne cap diguent-nos que ho faria per escrit. Però que no se li oblide, perquè li farem un marcatge implacable fins que les conteste, sobre tot ara que la Generalitat ha aprovat la Carta de Bones Pràctiques de la Comunitat Valenciana, de la qual vos informarem el més aviat possible. També recordeu que aquest blog i el nostre correu electrònic són una bústia oberta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

1ª PREGUNTA: GASODUCTE.

Tots sabem que des de fa temps s’hi construïx un gasoducte que travessa el terme d’Ador. El recorregut s’havia disenyat d’una manera que no agradava a quasi ningú, no sols als afectats d’ací sinó també als d’altres indrets. El dimecres (23-01-08) ens informava la premsa que a Oliva, després de moltes reclamacions , l’Ajuntament ha aconseguit que ENAGAS les accepte i es dispose a refer el traçat, procurant passar la canalització per zones verdes o camins per tal d’evitar invadir parcel.les cultivades o almenys tocar-les mínimament. Per tot açò preguntem:
L’Ajuntament sabedor des de fa temps, què ha fet?. Des de quan?. Ha aconseguit canviar el traçat. De quina forma?.
A Oliva han participat totes les forces poítiques i en Ador a la que jo represente, per què no li ha comunicat res l’Alcaldia?.


2ª PREGUNTA: NOU POLIESPORTIU.

La Confederació Hidrogàfica de Xúquer ha imposat una sanció a l’Ajuntament d’Ador per executar, sense la deguda autorització administrativa, “ obras en los cauces públicos o zonas sujetas legalmente a algún tipo de limitación o uso, en relación con los artículos 4 a 8 del R.D.L. 116.3 d) y 4 al 11 del Reglamento de Dominio Público Hidráulico, R.D. 849/1986.
Volem saber: Què ha passat?. Per què?. Responsabilitat, de qui?.
Aprofitant que ja no plou, quan pensa inaugurar el poliesportiu?.


3ª PREGUNTA: WI-FI PER A TOTS.

A ADOR molta gent ja utilitza l’internet per a moltes coses, cosa que fa que estiga interessada en saber si algun dia, (ja ho tenen ajuntaments de la Safor) podran disfrutar d’una red pública local on poder connectar-se.
També sabem que l’Ajuntament ha demanat pressupost per la possible instal.lació, per tot volem saber:
Quina és la disposició de l’Ajuntament, acceptar o rebutjar la possible oferta?.
En cas afirmatiu, quan la disfrutaríem?.
Si la rebutjàrem, per què?.


4ª PREGUNTA: CARTELL I BARANA AL C/ COLOM.

Els bons amics que en tenim molts, fins i tot del Barri d’Ador ens comuniquen que al carrer Colom hi ha un cartell que anunucia unes obres que ja s’han acabat. Aleshores volen que el lleven, ja no té cap sentit el que hi estiga, també ens demanen que preguntem si han pensat en el perill que hi ha al mateix lloc, amb la possibilitat de què caiga una persona. Per tant li preguntem:
Quan llevarà el cartell?
Hi ha la possibilitat de protegir la altura existent amb un barana?.Quan?.


5ª PREGUNTA: EIXIDA D’EMERÈNCIA AL CENTRE DE SALUT.

El Centre de Salut que tenim a Ador ens preocupa molt, ja que obsevem que té moltes deficiències, és un lloc on passa molta gent i les mesures de seguretat i higièniques tenen que estar en condicions d’utilització en tot moment, a qualsevol hora, ja que predir un emergència és impossible. Per tot preguntem:
Hi ha al centre eixida d’emegència?, on?, està preparada per utilitzar-se sempre?.
Si tot es afirmatiu ens alegraria, en cas contrari li demanem que faça les gestions oportunes per solucionar-ho. Si vosté vol pot comptar amb la nostra col.laboració.


6ª PREGUNTA: CIRCULACIÓ I ESTACIONAMENT AL CASC URBÀ.

Sr. Alcalde, si fora meua (ja sé que no ho serà, per ara) la responsabilitat de la circulació i l’estacionament a Ador, tendría que prendrem pastilles per dormir, et trobes en situacions perilloses contínuament, igual topetes amb un altre cotxe circulant en direcció prohibida, que no pots entrar al gual senyalitzat.
El problema es greu i si la culpa li la donem a l’altre, apaga la llum i fins demà.
Vosté sap que tant el trànsit de vehicles com l’estacionament, està regulat mitjançant unes ordenances municipals. Que no les tenim! Fem-les. També necessitem a la persona encarregada de fer-les respectar, tampoc la tenim!, busquem-la. Finalment estudiar amb racionalitat i criteris tècnics una senyalització clara i pràctica per a tots.
Si vosté vol nosaltres estem dispostos a col.laborar, amb legalitat i claritat.
Si no vol res de nosaltres almenys diga’ns si el tema li preocupa, si pensa fer alguna cosa o simplement passa o ja està bé.


7ª PREGUNTA: REG PER DEGOTEIG-NO, NOU PAI-SÍ

Com vosté sap, recentment l’Ajuntamet aprovà un PAI anomenat EIXAMPLE, que si no estic mal informat, urbanitza tot o part del projecte on des de fa anys un grup de persones amb multitud de reunions i viatges estaven aconseguint, amb l’ajuda de la Conselleria del ram, la implantació del reg per degoteig per a tot el terme, precísament és la zona on s’ha de construir la bassa i el mecanisme de distribució i presió.
Volem saber:
Vol dir que el projecte de degoteig ha quedat eliminat?.
Si així es, qui pagarà les despeses realitzades?.
Com quadra el Pai i el projecte de degoteig?.
Suposa condemnar a tot el terme a no tindre mai el degoteig a Ador?.
No creu que el poble deuria opinar?.
Moltíssima gent espera una clara contestació a estes preguntes.


8ª PREGUNTA: NOU P.G.O.U. A ADOR.

Segons les informacions de què disposem, actualment, no sabem qui està realitzant el Pla General d’Ordenació Urbana del nostre Poble.
Com sabem la importància que té el desenvolupament urbà per a ves a saber quants anys, molts, en aquest pla ens juguem el futur. Vull pensar que qui el fa ho farà amb tota la bona intenció, però, no sabem d’on són , si coneixen el territori, ni que pensen, ni seran els que després el viuran; els que si coneixem, els que sí el viurem som els que no opinem per a res, tampoc ens deixen opinar, desconeixem els criteris bàsics, allò que anomenen CONCERTS PREVIS. El dia que menys t’ho esperes apareixerà la seua aprovació al Plenari corresponent i després es cosolidarà com a norma i si t’agrada bé i si no també.
Sr. Alcalde volem conéixer des d’el principi tot el procés com també participar en la seua elaboració. És per tot el que s’ha dit que li preguntem:
Qui està elaborant el P.G.O.U. d’Ador?
Amb quins CONCERTS PREVIS s’està treballant?.
Per què encara no sabem res de res?
Podrem participar directament en la seua elaboració. Com?.
Nosaltres li proposem crear una COMISSIÓ ASSESSORA, formada pels grups polítics representats a l’Ajuntament més totes aquelles associacions del poble i fins i tot particulars que s’hi vulguen afegir. La seua funció consistirà en aportar informació i col.laborar amb l’entitat encarregada de redactar-lo.



9ª PREGUNTA: CENTRAL ELÈCTRICA

Pareix ser que els nous Pai’s comencen a utilitzar energia elèctrica per a poder funcionar i clar, tenen que anar a la central per connectar-se. La ubicació de la centraleta no és la més adient, ja que està dins del poble. Fins ara, la potència que suportava podia passar, però d’ara endavant necessitarà una potència més elevada i per tant pensem que pot ocasionar, en cas d’accident, no ho desitgem, grans problemes a tot el vïnat.
Per tot demanem al Sr. Alcalde que faça les gestions oportunes amb l’empresa i aconseguisca canviar-la de lloc, posar-la en un lloc més segur.

REFLEXIONS

L´actitud dels governants i del seus "supporters" amb gent d´ideologia contrària sempre ha sigut la mateixa: a l´enemic, ni aigua. Quantes famílies han sigut veixades i difamades per aspectes que no tenen a veure amb la política sols pel simple fet de ser d´esquerres. Tant gran és l´odi de les dretes a les esquerres com en la guerra civil? Fa 70 anys que això es va acabar per favor!!! i sempre és la dreta la que ho fa, poques voltes, per no dir mai, ho fa l´esquerra i si ho ha fet ha sigut després de ser atacada. Però espera tu, que si a la dreta li fas tastar una mica de la seua pròpia medecina... querella al jutjat i tu a perdre i amonestació a la vista!!! No diuen que no fasses el que no t´agradaria que et feren?
D´altra banda, m´encantaria saber com es passa a ser personal "d´oficina" de l´ajuntament, si és algo públic, els seus treballadors es diuen funcionaris i per a ser funcionari crec que hom deu passar un procés selectiu anomenat "oposicions". Quants dels treballadors de l´ajuntament les tenen aprovades? Però el millor de tot és, quan li preguntes a gent afí a l´ajuntament el perquè d´aquestes coses, ni s´imagineu les excuses que posen, realment no sé que deuen pensar mentre que t´amollen l´excusa. Sinó, eixe soterrar on no acudiren cap dels dos municipals té una bona excusa: ERA FESTIU NACIONAL. Si es mor un familiar dels afins, estic segur que va el municipal i el tinent de la guardia civil si fa falta (com ho va fer en una processó fa uns anys) (pregue em disculpen per aquest comentari si a algú li ha sentat mal, no era la meua intenció). Fins i tot, l´alcalde ha arribat a reconeixer a una persona contrària a ell que no era un alcalde per a tots, eixa persona li digué "tu no eres un alcalde per a tots" i ell digué "per a vosaltres no!" i d´això ni han testics. Tant d´apel.lar al sentiment de germanor en els seus discursos i escrits al llibre de festes, per què no predica ell amb l´exemple? si no canvia això el poble està perdut. Per acabar, estaria bé que l´alcalde contestara per escrit al fet de si li agradaria que el saló de plenaris estiguera plé de gom a gom alguna vegada, qui sap? a lo millor a la gent del poble se li creuen els cables i deixen d´anar a treballar un dia per a assistir al plenari.

LEV BRONSTEIN

24/1/08

QUINA FALTA DE RESPECTE!!!

Podria dir que este govern té la cara molt dura, o que té molt poca vergonya, o que simplement és un descarat, però a banda de tot açò el que realment té és una falta de respecte total i absoluta, si més no, brutal, respecte dels ciutadans d'aquest poble i sobre tot dels que li voten a ell, perquè el que fan simplement és demostrar-los que només els volen per que els voten, després si t'he vist, no me'n recorde. Negar la possibilitat a la gent del poble d'assistir al ple és com posar una venda als ulls de la gent per evitar que sàpien què és el que està fent l'Ajuntament "per ells". I es que el passotisme de la gent del poble, sobre tot de la votant al PP és encoratjador. Es que realment no els interessa saber què és el que està passant al poble en una etapa clau i fonamental per al futur més immediat del poble? O, es que no volen saber-ho i lo que facen està ben fet? I a què es deu este meninfotisme tan aclaparador? Pot ser no siga perquè eixos vots són esclaus de possibles "favors" fets personalment pel senyor alcalde? I es que Juanvi és molt llest, quan algú va a reclamar, sol.licitar o demanar alguna cosa que considera de dret, el senyor Juanvi se les trabuca de tal forma que serà ell personalment qui resolga el problema, que no es preocupe i que se'n vaja a casa tranquil i ho deixe en les seues mans que ell ho arreglarà. Fixeu-vos bé quan parleu amb ell i veureu com pega més cabotades que els seus regidors en un ple; a tot diu que sí, després segons qui siga el demandant farà. Sabeu que els treballadors de l'ajuntament fan treballs per a persones particulars? Si supose que ho sabeu, ara si teniu alguna cosa trencada o vos molesta alguna cosa, posem per exemple, que en una parcel.la veïna a la vostra hi ha un pi gegantesc que estava ahí abans que vosaltres fereu la vostra casa, però que les rames entren en la vostra parcel.la, no teniu més que dir-li-ho a l'alcalde que ell de seguida vos envia a la brigada forestal i sense cap cost per a vosaltres talla l'arbre, que es troba en un parcel.la privada, i vos lleva el problema per sempre, el què no sé és què dirà la propietària de l'arbre quan se n'adone; o siga que ja ho sabeu, tenim alcalde "para todo", fins i tot per a negar-nos l'assitència adecuada a un ple.

JUAN BELMONTE

23/1/08

PLE ORDINARI PER AL 25 DE GENER

El dimarts 25 de gener ens van fer la següent notificació:

Notificació de sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament a celebrar el dia 25 de gener de 2008 a les 11,30 hores.

ORDRE DEL DIA:

1- Aprovació si s'escau de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.
2- Adjudicació obres cobriment piscina municipal.
3- Ratificació conveni Agència de Lectura.
4- Rectificació certificat d'obra n. 4 Plaça Major.
5- Decrets d'alcaldia.
6- Precs i preguntes.

Esperem la vostra assitència.

22/1/08

INFORMACIÓ PÚBLICA

Aparegut en el DOGV número 5685/22.01.2008
Per si a algú li interessa.

Franpamo, SL

Información pública de la alternativa técnica del programa
de actuación integrada del sector Ador Eixample Casc
Urbà-I, unidad de ejecución única, de las Normas Subsidiarias
de Ador (Valencia). [2008/741]
En compliment de l’article 134.2 de la Llei 16/2005, de 30 de
desembre, de la Generalitat Valenciana, Urbanística Valenciana
(LUV), en relació amb els articles 292 i 293 del Reglament d’Ordenació
i Gestió Territorial i Urbanística (ROGTU), havent-se iniciat el
procediment de concurs per al desplegament i execució del programa
d’actuació integrada per gestió indirecta, de la unitat única del sector
Ador Eixample Casc Urbà-I d’Ador segons les seues normes subsidiàries
vigents, tot d’acord amb les bases generals aplicades, segons
el ROGTU (annex II), i en especial d’acord amb les bases particulars
aprovades pel Ple municipal de data 19 d’octubre de 2007, publicades
en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana número 5646, de data
23 de novembre de 2007, havent-se remés el corresponent anunci al
Diari Oficial de la Unió Europea el dia 22 d’octubre de 2007 i havent
sigut publicat el dia 24 d’octubre de 2007.
La mercantil Franpamo, SLU, amb CIF B-53762092, amb domicili
a Dénia (Alacant), urbanització El Pati Bloc-2, al carrer Coll Verd,
núm. 4, pis 2n, porta 12a, en compliment de l’article 134.4 de la LUV,
ha iniciat la informació pública de la seua proposta de programa per
al desplegament i execució de la unitat única del sector Ador Eixample
Casc Urbà-I, havent remés els avisos previs i protocol·litzant els
documents de l’alternativa tècnica consistents en pla parcial, document
d’integració territorial i projecte d’urbanització.
L’alternativa amb els seus documents es trobaran protocol·litzats
des del dia 26 de gener d’enguany a la notaria de Teresa Marín Garrido,
situada a Gandia, passeig de Germanies, núm. 45, escala 6ª, pis
primer. Així mateix, des del mateix dia consta un exemplar depositat a
l’Ajuntament d’Ador, a la plaça de la Font, núm. 1.
Durant el termini d’un mes a comptar del 27 de gener de 2008,
segons l’article 293 i relacionats del ROGTU, s’oferix la informació
pública perquè qualsevol interessat puga comparéixer i consultar la
documentació, i fins i tot obtenir còpies, tot això en horaris d’atenció
al públic, i poden presentar al·legacions bé en la notaria, els matins
entre les 10.00 i les 13.00 hores, o a través del registre d’entrada de
l’Ajuntament d’Ador en horari administratiu.
El present anunci es publica també a l’efecte de donar publicitat
als titulars no identificats, als titulars sense domicili conegut o per a
aquells les dades dels quals, en els registres i arxius públics, no es troben
correctament identificats. Això en compliment de l’article 296 del
ROGTU i l’article 59.4 de la Llei 30/1992, Reguladora del Procediment
Administratiu Comú.
Ador, 17 de gener de 2008.– L’administrador únic de Franpamo,
SLU: Francisco Paris Molina.

20/1/08

EL CAMÍ DEL COLLAO








Bé, pareix que el blog sí que serveix per a alguna cosa. Fa un temps es va denunciar ací la mancança de seguretat en el parc del Raval, concretament en la font que estava arran de terra i amb perill que puguera fàcilment caure dins algun xiquet. Doncs bé, aquest descuit ja està solucionat, cosa de la que ens alegrem, i sense que servisca de precedent, felicitem l'Ajuntament per la seua ràpida reacció, i es que quatre ulls en veuen més que dos, i mig cervell pensa més que cap.
Ara volem suggerir que s'arregle el més aviat possible el camí del Collao. No sé si haureu passat per allí, o millor, haureu intentat passar amb el cotxe per allí. Més que un camí per circular pareix un camí per a fer rally de la quantitat de clots i pous que hi han. Pareix mentida que eixe camí estiga alquitranat des de fa a penes uns pocs mesos. No creguem que siga culpa de l'Ajuntament, més bé ho serà de l'empresa encarregada de fer l'obra de soterrament de la canalització de l'aigua potable des del nou pou fins la nova urbanització, que no havent compactat bé la xanca oberta per a tapar el tub de l'aigua, al passar per allí molts camions, s'ha anat afonant cada vegada més, trencant-se l'asfalt i fent el camí pràcticament intransitable. És per això que demanem a l'Ajuntament que inste a qui siga per que arreglen el més aviat possible el camí. Tot açò és conseqüència d'una mala planificació, doncs no està solucionat el problema, i greu, dels accessos a eixa urbanització, i el camí del Collao no és el millor lloc per on transitar camions tan grans i tan carregats.

11/1/08

PREGUNTES AL NOU PLE

Possiblement, el dia menys esperat ens convoquen el ple ordinari marcat en la llei (sinó a bones hores). Aleshores, conforme vos varem dir en el ple ordinari passat, Gent d'Ador vol ser la corretja de transmissió entre el poble i l'Ajuntament. És per això que tots els que tingueu alguna pregunta que fer-li al govern municipal i que per qüestions d'horari, estigueu segurs que el convocaran a les 11,30 del matí, (no s'ho perdeu, si esteu plantats seguéu-vos no siga que caigueu de cul: en el plenari passat Joan, el regidor de Gent d'Ador va tornar a demanar per enèsima vegada a l'equip de govern que es canviara l'hora del ple i que es fera per la vesprada per que poguera hi acudir més gent; la resposta del PP va ser: vosatros ja sabíeu quan es vareu presentar a les eleccions que els plens es feien a esta hora. Perdone senyor Antonio, però NO, l'horari dels plens, independentment del que hi haguera en la legislatura passada, el van aprovar vostés en el primer ple d'esta legislatura, concretament en el punt dos del ple cel.lebrat el 13/07/2007, o a cas vosté sabia que si haguera guanyat les eleccions Gent d'Ador també haguera celebrat els plens a les 11,30 h. igual que vostés? Poca memòria és la que té. Però ací no acaba tot, perquè després amolla: "si justament ara és quanta més gent ve al ple", pot ser, però no serà pels anuncis que vostés fan, que ni tan sols es dignen a fer un band, possiblement siga per vergonya d'anunciar un ple a les 11,30 del matí, cosa que no es fa en cap poble de la Safor; si hi acudix més gent ara als plens és perquè Gent d'Ador s'encarrega de fer saber al personal que s'ha convocat un ple); com déiem, tots els que no pugeu assistir i tingueu alguna pregunta, feu-nos-la arribar, que, tingueu la certesa, nosaltres ens encarregarem de traslladar-la al govern municipal.
Teniu dos vies de fer-nos-les arribar, be escrivint al nostre correu electrònic gentdador@hotmail.com, o be en comentaris al blog. Però volem advertir que estos comentaris no apareixeran després publicats al blog, doncs no volem donar més avantatges als que no ens en donen cap, doncs sabem que el nostre blog el tenen com a pàgina d'inici per saber quines són les novetats al ciberespai. És per això que millor ens les feu arribar al correu electrònic.

9/1/08

POBLE MUTANT I QUALITAT DE VIDA

Ador, el nostre poble, és un poble xicotet i tranquil, en el que tots i totes ens coneixem i en el que quasi tots i totes tenim un treball, més bo o més dolent, amb el que guanyar-nos la vida. Podem eixir de casa i gaudir d’un passeig pel poble i, en cinc minuts podem estar pels horts i bancals o en la muntanya, també podem anar a plantar i collir faves, a fer roselles, espàrrecs o bolets quan pertoca. Molt prop està Gandia, on podem fer-nos servir dels avantatges d’una ciutat gran. Tenim aigua potable a l’aixeta de prou bona qualitat i podem dormir tranquils, sense sorolls i amb prou seguretat i poca delinqüència.
Això, en poques paraules, crec que estareu d’acord en anomenar-ho; tenir certa qualitat de vida .
Però no patiu veïns d’Ador, que tot això s’ha acabat, per ordre d’aquells que el poble ha elegit ,al menys en teoria, per a que continue sent tranquil i amb qualitat de vida.
Imagine que ja haureu notat certs indicis de que això està canviant. Però no se si se’n adoneu del futur que li espera al nostre poble i als seus veïns, que vivim en ell precisament perquè ens agrada com és, si s’acompleixen els projectes que l’ajuntament es porta entre mans, amb un cert camuflatge i una total falta de claredat en la informació que li dóna al poble d’allò que pretén dur a terme.
De moment i com aperitiu, ja s’ha començat a executar un dels cinc o sis PAIs que estan projectats i supose que haureu vist que el collao l’han destrossat, ja no es pot anar-hi ni a gaudir d’un passeig i que ha desaparegut la vegetació d’eixe bosquet que ens donava oxigen i frescor a l’estiu.
Però això no es tot, portem més d’un any tots els veïns del poble i en especial els més pròxims a l’obra, suportant el soroll de les màquines picant la muntanya, molts dies des de les 7:30 del matí. Quina millora en la nostra qualitat de vida! Ja no necessitem despertador. El mal es que té una pega, doncs també ens desperta els dissabtes i dies festius com el dia de la Comunitat, Tot Sants, dia de la Constitució.
A més a més, circula tal quantitat de camions per la carretera, el raval i el camí del collao, que el soroll, la pols, la destrossa de carrers i el perill per als vianants i conductors d’altres vehicles, s’ha multiplicat molt. Un dia em vaig seure al camí del collao i per davant meu passava un camió cada dos o tres minuts i això ve a ser uns 25 camions a l’hora o vora 250 al dia. Bé, ara multipliqueu per 5 o per 6 en el temps i en l’espai, tot aquest malviure de pols, soroll, trànsit de camions, desfeta de carrers, perill i al cap i a la fi, insalubritat per als que ací vivim.
Xe que bo! Ara si que estem en la millora de la qualitat de vida del veïnat d’Ador!
Tota aquesta febre constructora que ens permetrà al municipi d’Ador de passar de 600-700 cases a vora 2500, és la programació d’ampliació del poble que es va fer l’any 92. Fa exactament 15 anys, que va eixamplar la zona urbanitzable per fer 4 pobles més com l’actual, de la que fins ara, atenent a les necessitats de la gent del poble i dels nouvinguts, en 15 anys només s’haurà executat un 5% i ara de sobte allà va tot.
I jo pense, ...què els veïns i veïnes del poble necessitem quatre cases més cadascú?
Però no cal que us sufoqueu, que si voleu tindre un fill ara, no es quedarà sense casa. Doncs l’Ajuntament ens està preparant el nou PGOU i, al·legant que tot el terreny urbanitzable ja està construït o en fase de construcció, pel que he llegit, ens protegirà de la desfeta, el riu d’Alcoi, (ja protegit), i la muntanya oest.
No sé quins plans hi haurà per Navesa i la Canaleta, però segons es deixa veure en la proposta del PGOU, tot l’Alfàs serà zona urbanitzable i el Raconc polígon industrial, doncs es diu que ja està esgotat i en necessitem més. Supose que seran empreses com les que s’estan instal·lant, el biodiéssel i la trituradora de residus sòlids, amb gran quantitat de trànsit de camions i gran contaminació de soroll, de l’aire, del sòl...
Ai veïnat d’Ador continuem escalant en el nostre nivell i qualitat de vida, doncs ara podrem tindre més cases encara, al menys vint i pico i també dos o tres treballs, un per al matí un per a la vesprada i l’altre per la nit.
I mira per on, que fins ara ningú sabia a ciència certa què podia passar amb aquestes partides del terme. L’ajuntament, igual que ha passat amb els terrenys ubicats als PAIs, no ha informat directament als propietaris de cap de les seues intencions. Però si que fa al menys tres anys que hi ha grans empreses constructores comprant fanecades a 2, 3 i les últimes a 4 milions de pessetes.
No us sembla que un ajuntament que governa per al bé del poble i dels seus veïns, deuria informar de les seues previsions als propietaris per que no malvenguen els terrenys, fins que no s’aclare la situació d’ells?
Doncs ací passa el contrari, algunes grans empreses constructores, 4 ó 5 anys abans de que es projecte el PGOU, ja han comprat molt de terreny barat que si el propietari hagués sabut, s’hauria esperat i haguera guanyat molt més.
L’Alcalde estava molt content segons vaig llegir en la entrevista de “Las Províncias” de que anaren les fanecades a 4 milions. Només us dic que a Beniarjó, la fanecada es paga a 20 milions de pessetes en zona urbanitzable sense executar. Aí no arribarà a tant, ja que l’Ajuntament, sembla ser que planificarà tanta zona urbanitzable que abaratirà el preu del sòl, així les constructores compraran més barat, però no patiu que les cases les vendran igual de cares.
Jo, i supose que molts de vosaltres, em pregunte; com es que aquestes constructores vingueren a comprar fanecades a 2, 3 i 4 milions quan es pagaven a menys d’un, si no saberen que allò que compraven tard o d’hora anava a ser pasturatge de l’asfalt i el ciment ? No es això, allò que se’n diu informació privilegiada?
I arribat a aquest punt jo torne a preguntar-me; quina necessitat tenim els veïns d’Ador de que des de l’Ajuntament, els nostres representants, ens trenquen aquesta qualitat de vida que encara gaudim?
Ara ens volen vendre la burra a tots dient-nos el que l’Alcalde ens deia en “Las Províncias”, allò de que l’agricultura no rendeix, que és millor vendre les fanecades a 4 milions per construir, i que ara s’arreplega en les bases per al nou model territorial del PGOU que volen imposar-nos.
Per cert aquestes bases del nou PGOU contenen una enquesta trampa en la que no se sap que és el que serà bo o no que contestes, que ens ha preparat l’empresa de torn encarregada de l’elaboració del PGOU.
Segurament la participació ciutadana es un requisit i a través d’aquesta enquesta l’Ajuntament el donarà per complit.
Dubte jo, gent del poble d’Ador, que això siga participació ciutadana si més no, despotisme il·lustrat, “tot pel poble però sense el poble”.
La participació ciutadana deuria començar per que tots els representants electes del poble puguen participar com a tals i decidir en el què afecta a tots, i no sols els representants de la meitat del poble més 34 vots. 33 si descomptem el de l’escoleta.
La participació ciutadana es fa fomentant que els ciutadans vagen als “plens” i s’assabenten del que passa al seu poble. Per això cal convocar-los a hores on la gent puga assistir.
La participació ciutadana es fa informant al poble des de l’Ajuntament de les seues intencions per a que el poble puga opinar, defensar els seus interessos i canviar-les si cal, decidint així el seu futur.
Podria estendrem més però, només vaig a dir que si els veïns del poble no volem aquest futur que se’ns ve al damunt, encara estem a temps d’evitar-ho en gran part.
Només cal, iaios i iaies, homens i dones , xics i xiques, xiquets i xiquetes, pensar una miqueta en aquestes dues qüestions:
JO VULL UN PRESENT PLE DE SOROLLS, TRÀFIC DE CAMIONS PESATS PEL POBLE AMB EL CONSEQÜENT PERILL, POLS, DESTROSSES DE MUNTANYES I PAISATGES DEL TERME,... PER TINDRE UN FUTUR INSALUBRE, D’ASFALT I FORMIGÓ, DE BIODIESSELS I TRITURADORES, SENSE VERD NI MUNTANYES PER RESPIRAR I AMB ELS AQÜIFERS ESGOTATS ?
ÉS AQUEST EL POBLE QUE T’AGRADARIA QUE T’HAGUEREN DEIXAT ?
Docs si no és així, intenta no deixar-lo tu a les futures generacions.
Aquest desgavell podem aturar-lo, sobre tot no tenint por de donar la cara, que ens juguem molt, manifestant la nostra opinió contraria, assistint als plens, donant la nostra signatura en contra d’aquests plans d’actuació de l’ajuntament, participant en possibles concentracions o manifestacions que es convoquen,...Perquè si no manifestem el que volem i el que pensem i els ho deixem clar i som molts, ells continuaran a la seua.
Finalment dir que jo no estic en contra de que el poble cresca, però poc a poc d’una manera ordenada i sostenible i sempre atenent a la qualitat de vida i les necessitats dels veïns, no de les constructores i els especuladors. I pense que amb les 1500 cases més que hi ha previstes, ja en tenim prou de moment.
Amb tot el que he exposat, només pretenc fer reflexionar als ciutadans d’Ador per a que desperten, (inclòs a l’Alcalde i els seus 4 regidors/es, que pensen allò que estan fent amb el seu poble), i que ens rebel·lem contra allò que volen fer amb el nostre poble.

JO NO VULL TINDRE AQUESTA QUALITAT DE VIDA TAN ALTA, EN COMFORME AMB QUE NO EN DESTROSSEN LA QUE TINC ARA, GRÀCIES.


Batiste Ceba.

7/1/08

LLADRES: POLÍTICAMENT INCORRECTE

El dia tres de gener, la televisió autonòmica valenciana ens informa d'una cadena de robatoris ocorreguts a la urbanització de Montecorona.
Qualsevol pot pensar que vivint al poble o als seus voltants està més a cobert i la possibilitat de què li passe el mateix és a priori nul.la.
Si continuem pensant i ens assabentem de totes les maneres d'actuar de la gent que té per norma apropiar-se d'allò que no és seu, arribarem a la conclusió que la possibilitat de què ens toque a nosaltres no és tan difícil, ja que vivim en les mateixes mesures de vigilància que les persones de la Urbanització, que a tot estirar són poques o inexistents. Així que en saber-ho els lladres, que ja ho saben, preparen la visita i fan o furten a plaer.
Ja fa temps que passen estes coses també al poble, també fa temps que qui havia de menejar-se per intentar evitar al màxim qualsevol tipus de robatori, NO ES MOU.
GENT D'ADOR, en el programa que es va presentar a les passades eleccions municipals, manifestava la seua preocupació pel problema, abordant-lo amb solucions que de segur evitarien la proliferació d'estos actes que no sols atempten contra la propietat de les persones sinó que deixen en estes un solatge d'intranquil.litat que amaina la qualitat de vida que disfruten.
Esta vegada han sigut dos veïns de la mateixa Urbanització els que han donat la cara i han explicat com i de quina forma ha ocorregut tot, estalviant-nos l'explicació de qui ha de fer-la, L'ALCALDE D'ADOR, que encara que no té la competència, sí que té la responsabilitat de la seguretat de les persones del municipi. De segur que si havera sigut al contrari i posar-se un mèrit o medalla havera eixit amb la ratlla del monyo feta i a la dreta.

5/1/08

CARTA ALS REIS MAGS



Benvolguts Reis Mags:


Soc un veí d'un poble que es diu Ador. És un poble xicotet, o més bé, ho era, perquè en els darrers anys ha experimentat un creixement exponencial i desordenat, i segons les expectatives que es preveuen, es farà com una ciutat de gran que volen fer-lo; també es un poble molt bonic, o més bé, ho era, perquè darrerament han crescut finques altíssimes com si foren bolets de la tardor, fins i tot dins del casc urbà i no només als afores.
M'agradaria humilment demanar-vos unes quantes coses que crec que necessita este poble per a una millor convivència i una millor qualitat de vida dels que ací tenim la sort o desgràcia de viure:


-voldria que ens portareu plens a l'Ajuntament a les set o les huit de la vesprada, per que tots aquells veïns que vullguen assistir-hi ho puguen fer;


-també voldria que estos plens s'anunciaren pels altaveus que hi han instal.lats per tot arreu de la població, i que no només serviren per a la propaganda de "mira tu quantes coses fem" d'este govern;


-també podríeu portar una tona de democràcia a l'Ajuntament, per que els que manen no facen els que els passa pels..., vull dir, el que volen sense contar amb qui representa a més d'un 48% de la població, gent preparada i capaç, i que comparant currículum per currículum amb els del govern es peguen mil voltes i mitja i que no es deuria despreciar tant a la lleugera;


- si vos sobra un cabàs de trellat (sí, ja sé que això serà una de les coses que més vos demanaran, perquè per desgràcia és del què més falta fa al mon), no estaria mal que el deixareu a l'Ajuntament, que el necessita urgentment;


-també podríeu portar una càrrega de modèstia i humilitat, i ja posats, d'autocrítica, a veure si canvien eixa política del "rodillo" que venen utilitzant des de fa més de vint anys;


-a la gent del poble ens podríeu dur un poc de tolerància i respecte per a trencar la divisió tan marcada que ha provocat la manera despòtica de governar d'este alcalde, creant una xarxa de control a tot arreu dels diferents grups i associacions que hi han al poble (només dos illes de llibertat i autonomia encara resisteixen a la llarga mà de l'alcalde: la banda de música i l'AMPA, esperem que per molts anys);


-en quant a coses materials, no estaria mal que d'una punyetera vegada (perdonen ses majestats l'expressió) ens podrien dur un repetidor de televisió conforme déu mana, que ja està bé de veure pocs canals i mal;


-també no vindria mal a aquesta agricultura maltractada, que d'una vegada per totes ens instal.len el reg per degoteig.



I una vegada ací i ja que haureu descarregat els camells i aniran ben lleugers, no estaria mal que s'enduguéreu unes quantes coses que ací ens sobren o simplement no fan falta:


-podríeu endur-vos la supèrbia, la vanitat, l'autobombo, l'afalagament, l'autossuficiència, el cinisme, la clarividència, l'orgull, la sordera i la seguera d'aquest equip de govern;


-també podeu emportar-vos uns quants PAIs, que ací en tenim per anar i vendre;


-el nou PGOU, també el podeu carregar i deixar-lo allà, al blau de la mar, que ací no necessitem un Alfàs construït;


-endugueu-vos també els forats tan brutals que els han fet a les nostres sofrides muntanyes;


-i si encara vos cap, emporteu-vos els rancors, els odis, les males cares i el destrellat que per desgràcia abunda en este pobre poble.


I res més. Sí, ja sé que és molt, i que açò suposa arribar amb els camells molt carregats i emportar-se'ls encara més carregats si cap, però es que les coses són com són, i per desgràcia, només la Mà Divina pot arreglar tant de desgavell.


Un adorenc desesperat esperançat