31/12/07

28/12/07

IMMOBILIÀRIA ADOR, RAÓ: PL. LA FONT, 1

Ador, mal que ens pese, està en venda. Segons el que podem deduir del que llegim en la pàgina dels que estan preparant el PGOU, i d'algunes declaracions de l'ínclit alcalde, com que les taronges no valen res, doncs, i perdoneu-me l'expressió, "a fer la mà els tarongers" i anem a plantar rajoles, que són més productives, però només per uns pocs: els promotors i constructors, perquè, qui va a ser capaç de suportar les despeses d'una urbanització "a lo bèstia"? I sinó, que li ho pregunten a alguns que han hagut de malvendre en la urbanització del Collao (Ador FOSCH es diu, i tan fosc, negre com el cul d’un perol).
És clar que l'agricultura va molt malament, però des de les institucions no s'ha fet res per evitar este desastre, i la prova més pròxima la tenim en el nostre Ajuntament. És evident que s'estan abandonant molts bancals pel seu baix rendiment, però si observeu, en els termes municipals on hi ha reg per degoteig, este abandonament és inferior, perquè el cost de manteniment és també inferior, i com a mínim, no es deixen morir els arbres. I a Ador, què ha passat? No estava tot preparat per regar per degoteig el terme que es rega dels canals alts? I per què s'ha parat, quan l'estudi que va costar, ni més ni menys que 21 milions de pessetes, ja està redactat i l'únic problema que existeix és l'emplaçament de la bassa, que mira tu per on, part del terreny cau en una propietat de la família de l'alcalde? I per què eixe emplaçament hui està dins d'un PAI? Quantes coincidències i quanta casualitat directament proporcional amb la desídia de l'alcalde. Quànta reunió de la gestora encarregada de portar endavant aquest projecte tan important per al poble, quant de temps perdut, viatges a València, més reunions, cridades de telèfon, diners malgastats... i quants entrebancs ficats per que açò no anara endavant. Per què? Qui decideix ací què fer amb les seues terres, el poble o els mandataris? Que el poble atorgue el poder a uns pocs no significa que amb aquest facen el que vullguen. Per què sense cap raó, almenys oficial, s'ha parat el projecte del degoteig en el terme d'Ador?
Les raons cada vegada estan més clares. Des de fa un parell d'anys, es compren terres a l'Alfàs per quatre milions de pessetes la fanecada. Quin boig compra a quatre milions per a fer taronges sinó les volen ni les cabres? Qui es creu que la gent que compra esta terra la vol per a fer taronges? Evidentment ningú. I tots els escèptics que van anar a l'Ajuntament a preguntar si anava a fer-se alguna cosa a l'Alfàs van rebre la mateixa resposta: "no va a fer-se hi res". I compren a quatre "quilos"? Però el temps va aclarint les coses. Segons el que es deduïx del que comentava abans, es possible que tot l'Alfàs es declare pràcticament com urbanitzable, des del mateix poble fins el riu de Potries. Si això fora així, les terres hui no valdrien quatre "quilos", sinó quaranta. Tots els que han comprat, han multiplicat el seu valor per deu. I tot això, per què ho sabia un de Madrid o de València o de ves tu a saber d'on, i el tio Pep i el tio Toni del poble, que han estat tota la seua vida treballant eixes terres, no han tingut cap oportunitat de saber què és el que va a passar en la seua terra? I si s'han comprat terres abans de "recalificar" els terrenys per poder construir a un preu molt inferior al que tindran després de la "recalificació", quin nom té açò? Informació privilegiada, "cohecho", prevaricació? Moltes preguntes i poques respostes. I que no se m'entenga malament, que no estic acusant a ningú de fer això, res més lluny de les meues intencions, no denuncie, sinó que pregunte, perquè de moment no he obtingut cap resposta.
I a més a més, quina necessitat tenim de fer un poble tan gran? Si permetem un desgavell tan desorbitat, Ador deixarà de ser Ador per convertir-se en una agrupació de cases; perdrem la idiosincràsia, la forma de ser, la identitat, perquè el poble s'omplirà de gent forana sense cap arrel ací, i que a la llarga acabaran transformant el poble en una cosa totalment distinta a lo que hui és. Un poble no es més que gent al carrer, a les places i prenent la fresca a l'estiu; no és gent que ve a dormir per la nit i se'n va de bon matí i que no coneix ni al que viu al costat de sa casa com passa a les ciutats. A més, tot açò redundarà en una pèrdua notable de qualitat de vida: el metge estarà massificat, l'escoleta nova es quedarà menuda, la piscina coberta, que podrem gaudir, segons digué l'alcalde, en febrer, estarà de gom a gom, l'escola nova que diuen que faran, ja és menuda, per jugar al poliesportiu, quan no hi hagen pedres que diuen que llevaran, hi hauran galtades...
I tot per la megalomania del sr. alcalde contagiada del seu admirat Eduardo Zaplana.
Si déu no ho remeia, jo pense que anem a pitjor.

JUAN BELMONTE

26/12/07

SALSA ROSA


Estem d’enhorabona; han començat les obres dels desaigües del nou “poliesportiu”. A la vista d’aquestes fotos ens preguntem quin tècnic s’ha fet responsable del perill que implica juntar conduccions d’aigua amb conduccions de llum d’alta tensió. Sense comentaris.

JAM

23/12/07


Gent d'Ador vos desitja que passeu unes bones festes, a tots els veïns d'Ador.

21/12/07

RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI I URGENT DEL DIA 19/12/07

Primerament la nova regidora Rosa Maria Mascarell Camarena jurà el seu càrrec. Li donàrem la benvinguda.
Abans de començar amb l'ordre del dia, demanà la paraula el portaveu del grup de Gent d'Ador per excusar la inassistència dels companys, al mateix temps que reclamava una vegada més que la celebració dels plenaris fóra fora de l' horari laboral.
El portaveu del P.P. ens amollà que al presentar-nos a les eleccions ja sabíem que els plenaris serien a les 11'30 hores. Li contestàrem que la frequència i l'horari de la convocatòria s'aprovà en el primer plenari d'esta legislatura a proposta del seu grup sense atendre les opinions de G.A.
Continuà el portaveu del P.P. dient que amb l'horari actual ve més gent, abans no venia ningú. No s'enteren de res, ni volen, ni..... (si ara va més gent és perquè G.A. publicita en el seu blog i via correu electrònic que es va a cel.lebrar un ple, ja que el govern d'este pobre poble no ho anuncia ni amb un miserable band)

ORDRE DEL DIA.

1r.- Ratificació de la urgència de la convocatòria.
Ens conta el Sr. Alcalde que la urgència consistix en la modificació de crèdits per adequar el pressupost que finalitza a les necessitats reals que hi ha hagut. Gent d'Ador li digué que tant el motiu de la urgència com la resta dels punts de l'ordre del dia es podien fer o haver fet en qualsevol moment, utilitzant un plenari ordinari.
Sense més passàrem a votar i s'aprovà. Gent d'Ador votà en contra.

2n.- Aprovació, si escau, de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.
A l'hora d'aprovar l'acta anterior, el representant del G.A.esmenà algunes qüetions:
La pregunta sobre l'Escoleta tenia que aparéixer textualment i no resumida en poc més de dos renglons. Ho demanarem quan la férem.
De l'informe de secretaria diu que ens han donat totes les fotocòpies que demanà la regidora de G.A., en total 4 fotocòpies del B.O.E.i curriculums, cap document amb membret, signatura o segell de l'Ajuntament.
La pregunta nº 13 referent al problema de l'aigua quan plou al Barranquet, no existix.
També altres cosetes menys importants.
Però sobre tot una manera sibilina d'amagar tot allò que es diu contra els interessos del poder, escrivint-ho d'una forma que pareix que no és greu, amainant al màxim la possible gravetat de la qüestió.
A banda de corregir algunes coses de les anomenades sense importància, el Sr Alcalde manifestà que d'ara endavant les preguntes les contestarà per escrit.
Quan?, li preguntà G.A.
"Al dia següent, antes del següent Plenari, en 2, 3, 5 dies adjuntant si procedix tota la documentació."
Acceptàrem i aprofitàrem per demanar la gravació de tots els Plenaris. De gravar res de res.
S'aprovà amb el vot en contra de G.A.

3r.- Modificació crèdits nº2.
Ens proposen aprovar la modificació de crèdits en 32 partides pressupostàries amb una desviació de 332.654,96 Euros.
Després d'explicar-nos l'aparició d'eixos diners, per obres i suplements de crèdits, el portaveu de G.A. fa la reflexió que si hi ha una desviació d'aproximadament un 30% del pressupost anual, dóna que pensar que el pressupost s'ha fet amb els peus.
Ens assenyalaren que altres Ajuntaments encara fan més modificacions.
Davant de tantes aclaracions ho vam vore tant clar que votàrem en contra, així i tot s'aprovà.

4rt.- Declarar desert el concurs per a la contractació de la 1ª i 2ª fase de la Casa de la Cultura.
Primer cal dir que el pressupost bàsic ascendix a 390.000 Euros.
Es presenten dos empreses una amb 685.000 Euros i l'altra 519.256,22 Euros.
Sol.lució ho declaren desert i aproven la contractació pel procediment negociat, sense publicitat, facultant a l'Alcalde per procedir a la selecció, adjudicació i subscripció del corresponent contracte.
Si en la Mesa de Contractació que és l'encarregada d'obrir les pliques que es presenten no volen que estiga cap regidor de G.A., (està l'Alcalde, el Secretari i l'Arquitecta municipal), malgrat la nostra insistència en participar. Ara, ni aixina, l'Alcalde que s'ho guise, s'ho menge i que li sente bé i si té ardor, bicarbonato.
Ho vam vore tan clar que votàrem en contra. S'aprovà.

5é.- Contractació cobriment piscina municipal 1ªi 2ªfase.
Després d'una llarga estona discutint les quantitats aportades per algunes empreses que s'han presentat al concurs i que la Mesa de Contractació (recordem que a Gent d'Ador, amb el 48% de vots, no volen que estiga) va procedir a l'obertura de pliques el dia 4-12-2007. El Sr.Secretari observà que en la informació que ens passà hi havia errors amb l'I.V.A.,per tant decidírem deixar este punt pel pròxim Plenari. (Però no devia estar acabada la piscina en febrer de 2008? Açò no és més que una subtilitat per dir que no podrà ser per aquestos errors).

6é.- Contractació préstec finançament cobriment Piscina 1ª i 2ª fase.
Es tracta d'aprovar un préstec amb el B.C.L.
-Quantia: 125.837,98 Euros.
-Duració contracte: Fins 11 anys.
-Termini carència :12 mesos.
-Tipus: Euribor 90 dies més 0,30.
- Liquidació interessos: Trimestral.
- Comissions: Nul.les.
Gent d'Ador senyala que encara que estem a favor del cobriment de la piscina, observem que en este projecte apareixen moltes irregularitats, com el projecte mateix, funcionament, provisió de despeses, càlcul d'ingressos, personal implicat, etc. Per altra banda aprovem una modificació per gastar-nos un excedent de recaptació, que l'haverem pogut utilitzar per financiar l'obra i així evitar el préstec, ja que al final seran 11 anys pagant i aproximadament més de 50.000 Euros de més.
Ens Abstinguérem però s'aprovà.

7é.- Contractació factoring finançament Casa de Cultura.
Com que ja s'havia aprovat en l'anterior Plenari, l'Alcalde ens comunica la resolució de la contractació.
Concertar amb B.B.V.A. FACTORING, S.A. una operació de facturatge per un import de 300.000 Euros, destinada a cedir el dret de crèdit que ostenta la Corporació enfront de la Conselleria de Cultura i Esport com a conseqüència de la concessió d'una subvenció/transferència per l'execució de la constucció de la 2ª fase de la Casa de Cultura.
-Termini: Fins 31-12-2011.
-Tipus d'interés: Euribor tres mesos més 0.45.
- Liquidació interessos:Trimestralment.
Com és sabut, Gent d'Ador no vol la Casa de Cultura damunt del dipòsit de l'aigua potable i al costat del barranc. Cases, l'Ajuntament ja en té massa repartides pel poble. ¿No seria millor reunificar-les en un edifici més centrat i on caberen tots?

8é.- Modificació projecte de reforma i ampliació de l'Escoleta.
Es tracta de l'ampliació o millor dit, de l'adequació d'una sala per a utilitzar-la com a aula degut a l'augment de matrícula.
Un projecte acabat de fer i ja està revisant-se. Planificació total.
Ens abstinguérem, però s'aprovà.

9é.- Certificacions obra Plaça Major.
Consistix en el pagament de les certificacions d'obra nº4 i 5 corresponents a la Plaça Major.
Com que no hi hem participat ni tampoc ens han dit res votem en contra. S'aprovà.

Finalment ens desitjàrem BON NADAL i a casa que plou.
Aprofitem i també els desitgem Bon Nadal i que els toque la loteria a tots els que ho lligen i també al que ho escriu.

20/12/07

JO NO VULL ANAR AL PLE

No he anat mai a un ple a l'Ajuntament, i és molt probable que no vaja mai, però si ho faig és perquè hem dóna la gana, soc jo qui decideix no anar. El que no m'agrada és que algú m'impose el no anar al plenari. Jo soc una persona lliure i visc en un país lliure, aleshores vull decidir lliurement el no anar al ple. Si fan els plenaris en horari laboral estan furtant-me el dret a decidir de no anar-hi doncs el més probable és que no hi vaja perquè estic treballant. Que facen el favor de fer el plenari a una hora DECENT per poder dir "jo no vaig".
I per que algú puga dir "jo sí que vaig".

JUAN BELMONTE

17/12/07

PLENARI EXTRAORDINARI I URGENT

Hui dilluns 17 de desembre ens han comunicat que el proper dimecres dia 19 DE DESEMBRE a les 11,30h. del matí hi haurà PLENARI EXTRAORDINARI I URGENT. No sé si s'haureu donat compte de la subtilitat de l'equip de govern d'aquest pobre Ajuntament, que ens ho comuniquen dilluns, com si el divendres passat no ho sapieren, però clar, el desvergonyiment és tan gran, brutal i descarat que per fer mal, per fotre i impedir materialment a l'oposició fer el seu treball de la millor forma possible, ens ho comuniquen dilluns, i demà passeu a arreplegar la documentació. Tot açò només demostra que ens tenen por. I a vosaltres també perquè, per que no veiu l'espectacle tan lamentable que donen, el posen a les 11,30 del matí, una hora perfecta per que no acudixca ningú. Però algú hi acudirà, ¿o no?

L'ORDRE DEL DIA ÉS EL SEGÜENT:

1.- RATIFICACIÓ DE L'URGÈNCIA
2.- APROVACIÓ SI S'ESCAU DE L'ACTA ANTERIOR
3.- MODIFICACIÓ DE CRÈDITS Nº 2
4.- EXPEDIENT CONTRACTACIÓ CASA CULTURA
5.- CONTRACTACIÓ COBRIMENT PISCINA 1ª I 2ª FASE
6.- CONTRACTACIÓ PRESTEC FINANÇAMENT COBRIMENT PISCINA 1 I 2 FASE
7.- CONTRACTACIÓ FACTORING FINANÇAMENT CASA CULTURA
8.- MODIFICACIÓ PROJECTE REFORMA I AMPLIACIÓ CENTRE ESCOLAR L'ESCOLETA.
9.- CERTIFICACIONS D'OBRA 4 I 5 PLAÇA MAJOR.

US ESPEREM A TOTS I TOTES

14/12/07

ANUNCI

La Penya Excursionista Allànem té programada una eixida el dia 16 a la marjal de Pego- Oliva i ho farem amb bicicleta. Vos esperem a tots i totes.

La presi

13/12/07

DE NOU LA "CENSURA"

De nou ha tornat a eixir el tema de la censura al blog. Darrerament han hi hagut alguns comentaris queixant-se de que censurem per una raó o una altra. La raó de la censura, que no creguem que siga la paraula més adequada, ja les varem deixar ben clares ací i ací. Des que ficarem un filtre al blog, només s'han suprimit dos comentaris per diferents raons. Aleshores creguem que no siguem tan durs com comenteu. Tampoc creguem que siga necessari per comentar alguna cosa, dir el que pensem com realment ho pensem, la mateixa cosa es pot dir de moltes maneres. Nosaltres simplement demanem que es diguen de la forma més educada possible, res més.

11/12/07

FEM MEMÒRIA

Al nostre blog el dia 27-08-07 vam penjar un escrit comunicant la presentació al P.R.O.P. de 226 al.legacions a la sol.icitud d'autorització ambiental de la planta de valoració de R.C.D. que promou VERBENA S. L.
Molt abans que Gent d'Ador s'assabentara, el Sr. Alcalde era perfectament coneixedor del tema, fins i tot disposava del projecte des de feia molt de temps.
Davant d'aquest problema, el Grup Municipal de Gent d'Ador, presentà una moció el dia 18-09-07, (la teniu al Blog) demanant al Plenari de l'Ajuntament, que aprofitara l'ocasió i aprovara exigir a la Diputació deValència l'acabament de la carretera que va a Villalonga, també que la desplaçara fora del poble d'Ador i Palma; açò els va agradar i van votar a favor, però, el tercer punt de la moció que deia que l'autorització de funcionamet de la planta estiga supeditada a la finalitzció de les carreteres, ja no va passar, ens digueren que era il.legal i no se quantes coses més.
RESUMINT.
Han passat més de quatre mesos, el Sr. Alcalde ho sabia, la Conselleria ha rebut més de 300 al.legacions, ara per ara sense contestar i per la zona hi ha moviments.
Que qui ho llija que jutge i valore, i si sap o pensa altra cosa que ho diga, si no diu res, almenys que no ho oblide.
RECORDEU: Qui oblida no té MEMÒRIA i sense ella estàs perdut/da.

9/12/07

EL PARC DEL RAVAL: UN PARC DE MIRAR I NO JUGAR


Aquest escrit és per reforçar l’idea de que les coses no es fan per fer-les, si no pensant amb la seua utilitat, el sentit i per què no, també en els diners (que són de tots i s’han d’utilitzar de la millor manera possible, sense “despilfarros”).
Al raval s’ha fet un parc nou i, encara que aquesta idea em sembla molt bé , no tant la forma en que s’ha portat a terme, i em refereixc al disseny d’aquest parc. Ara passe a explicar-vos per què:
Si passeu per hi, voreu que han col·locat una font ornamental ( d’eixes que posen en les places dels pobles o en les rodones de les carreteres) que ocupa una gran part de la superfície, que ja de per si era prou menuda. Aquesta font pot ser prou perillosa, doncs els xiquets i xiquetes podrien caure dins o pegar-se algun colp als cantons i accessoris que té la font. Però, sobretot, què fa aquesta font de decoració en un parc on es suposa que han de jugar els xiquets?, què pretenen, que es senten a mirar-la?. A més a més no podran evitar que dins de la font tiren pedres, arena i altres objectes, amb la qual cosa, no funcionarà, i esperem que així siga si no volem que acaben tots els xiquets xopats. I si no funciona, per a què la volem, podrien haver fet un camp de petanca per als vells, un fossar de terra… en fi, qualsevol idea haguera segut bona, menys eixa. I si no la van a posar en funcionament jo crec que els responsables deurien pagar-la, doncs son responsables d’haver donat el vist i plau, i això no deuria quedar així.
Entre la font i els banquets, que miren a la font, no ha quedat lloc per a que els xiquets puguen córrer i jugar, que és per al que està fet un parc,o es que pretenen que estiguen sentats als banquets o engronsant-se als engronsadors com si estigueren esperant la foto?. Senyor, qui ha dissenyat aquest parc? I sobretot, qui ha segut capaç de donar el vist i plau?...
A més de tot això el gasto en ornamentació ha d’haver segut “ de xavo”: parquet, murs de pedra (que lleven més lloc encara), il·luminació… i total, per a que no aprofite com a parc .
Veus com tornem a la teoria de que estan fent-se moltes coses perquè els donen diners, però no hi ha trellat.

NATURALIA

7/12/07

GRACIES

Portem sis mesos oberts com una finestra de bat a bat sobre el poble d'Ador. Una finestra per on pareix que entre un poc més d'aire fresc i pur, encara que quan bufa del sudoest, ens arriba la pols que li arranquen a la muntanya. Durant este temps n'em tingut de tots els colors, de verdes i de madures, però el millor de tot és la vostra fidelitat que s'expressa de dos maneres: llegint el que ací es publica, i participant activament, bé siga amb els vostres comentaris, alguns per llevar-se el barret, o bé amb entrades directes a la primera pàgina via correu electrònic, que encara que es facen de forma anònima o amb pseudònims, demostren una vertadera preocupació per les coses que li passen a este pobre poble.
7500 entrades en sis mesos, suposa una mitjana de 41 visites diàries. Quants blogs que hi han per ahí donarien tindre una mitjana de visites com la nostra! I això que ens dirigim a un població de menys de 1500 habitants i amb més de la meitat sense ordinador o cap possibilitat d'accedir-hi. Confiem en que vosaltres feu de corretja de transmissió del que ací es diu. Tirem de menys la participació de la nostra oposició, que a penes s'ha deixat sentir, i això que sabem que des de el número U fins al darrer, son de visita diària.
En fi, que estem molt contents de com ha funcionat el blog durant este curt temps de vida. Només demanar perdó pels errors comesos i desitjar que continueu fidels i si és possible que augmenteu la vostra col.laboració, doncs és essencial per mantindre viu aquest raconet de llibertat.

6/12/07

MÉS SOBRE L'ENQUESTA

La enquesta em sembla que és la manera més fina de manipular que s'haja pogut inventar mai. On esta allò del creixement sostenible, el interés general,el respecte al medi ambient, la defensa dels valors paisatgístics, etc. No serà que al darrere hi ha una especulació del terreny, unes formes falses de millora de la nostra qualitat de vida, una manera de furtar-nos la terra per a després vendre-nos -la a preu d'or. El poble d'Ador necessita més Pai's?, si en té 5 a punt de començar, rodant tot el poble amb la possibilitat de construcció de més de 1500 cases, encara no en tenen prou. Ja està bé,ja és l'hora de què parem estes destrosses i sobre tot assabentar-nos com i qui està al darrere. Recordeu que s'emparen amb la llei, però com. Què ens dirien els nostres avantpassats
Ens agradaria que participareu en l’enquesta que trobareu en esta plana. És molt importat per la confecció del PGOU. Encara que som molt escèptics, esperem que la nostra participació servisca per millorar-lo.

JOAN

4/12/07

COMENTARIS EXCEPCIONALS

Tenim que donar l'henorabona a molta gent que comenta els escrits que ací publiquem. Hi han comentaris que són merexeidors de que els pengem en la pàgina principal perquè així de segur que ho llig molta més gent. Este és el cas d'aquestos dos comentaris que hem rebut a la darrera entrada publicada. Si vos pareix bé, des d'ara, tots aquells comentaris que cregam molt interessants, els publicarem també en la pàgina principal. Aquells comentaristes tan prolífics i tan bons que tenim i que creguem fidels i interessats, no estaria de més que signareu amb un pseudònim, més que res per mantindre una graella de colaboradors fidels i així que la gent tinguera una referència a l'hora de comentar les vostres opinions.

ELS ÚNICS CAPAÇOS DE PARAR AÇÒ SÓN ELS PROPIS VEÏNS D'ADOR. DEIXEM-NOS ESTAR DE BLOGS, BONA EDUCACIÓ I PAMPLINES NOMES APLICABLES ALS CASOS DE VERTADERA DEMOCRÀCIA. O EL POBLE D'ADOR IX AL CARRER, I ES MANIFESTA CONTRA EL SEU ALCALDE COM HA PASSAT EN ALTRES POBLACIONS QUE HAN EIXIT A LA TELEVISIÓ I HAN ACONSEGUIT AVERGONYIR-LOS MITJANÇANT EL CLAMOR POPULAR I LA REPERCUSSIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ O ACÍ NO HI HA RES A FER. NO ES TRACTA DE SER PESSIMISTA, SINÓ REALISTA. O ENS LLANCEM AL CARRER LES PERSONES QUE REALMENT ENS PREOCUPA EL POBLE O AÇÒ S'HA ACABAT. TAN SIMPLE I ALHORA TAN DIFÍCIL COM AIXÒ. VOSALTRES, GENT D'ADOR, TENIU EL PODER DE CONVOCATÒRIA. SABEU MASSA BÉ QUE AMB LLARGS I FASTIGOSOS PROCESOS JUDICIALS NO ANEU A CAP DE LLOC. SI REALMENT VOLEU FER-LI FRONT, DEIXEU QUE PARLE EL POBLE, ORGANITZEU MANIFESTACIONS, CRIDEU ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ NACIONALS I FEU TOT EL REBOMBORI QUE POGAU DE MANERA LEGAL I ORDENADA. ÉS A DIR QUE ELS VEÏNS DEL CABANYAL DE VALÈNCIA QUE SÓN GENT SENSE RECURSOS SÓN CAPAÇOS DE FER-LI FRONT A LA TOTPODEROSA RITA I NOSALTRES NO PODEM AFRONTAR A JUANVI? PERQUÈ? PER DESÍDIA? PER FALTA DE MITJOS? NO, MÉS BÉ PER PASSOTISME.
SI MOVILITZEU LA GENT CONTRA QUI TOCA I APRETEU ON VERTADERAMENT FA MAL, VOREU COM ELS RESULTATS SÓN SORPRENENTS.
ACÍ NO ES TRACTA DE CREMAR CONTENIDORS NI DE FER BARRICADES, SIMPLEMENT D'AVERGONYIR AQUELLS QUE DIRIGEIXEN EL POBLE. QUE SENTEN L'ALÉ DEL POBLE AL BASCOLL I QUE NO ES CREGUEN QUE PODEN PASSAR PER DAMUNT DE NOSALTRES. ÀNIM, AMB UNA BONA ORGANITZACIÓ ENCARA ESTEM A TEMPS!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quan u pensa en poble, en espai rural, pensa en termes urbanitzats menuts, de població numèricament menuda, suficientment allunyat de la "civilització".
Pensa en Espais verts, Espais verts enormes, on Poder perdre´s, on Poder passetjar tranquil, on poder respirar aire pur, i on Poder desconnectar De l´estrès de la vida diària, sobretot si es viu a una ciutat com València com és el meu cas.
Quan u pensa en poble, en el seu poble, pensa en el lloc on anar a descansar, on perdre de vista el que veu dia a dia, pensa en un lloc tranquil on veure els avis i els amics que li són més propers, pensa en un lloc on sap que saludarà a tot aquell que passe pel carrer, i eixe tot aquell li tornarà la salutació perquè es coneixen, encara que siga de veure´s, i perquè saben que són del mateix poble.
Però per desgràcia, això està canviant. On anem a parar? A sant de què ve construir una urbanització que doblarà la població del poble? EL poble podrà suportar la pressió demogràfica? i els espais verts, suportaran eixa pressió o acabaran desapareguent? i les infraestructures del poble? suportaran el que suposen 1200 persones més a nivell de generació de residus urbans, clavegueram llum? O convertirem Ador en una gran fossa sèptica?
Cada volta que abandone València per tornar a passar un cap de setmana al meu poble, veig el que passa, i tinc la sensació d´anar-me´n de València per passar a una minivalència que serà en lo que es convertirà el poble de seguir així.
Si jo deixe València per buscar La tranquilitat que dona l´ambient rural, el que vullc trobar-me és això, ambient i calma rural, ja que per trobar-me amb una mini-valència, em quede en la gran i m´estalvie 70 kilòmetres de viatge.
Pot ser que siga una mica radical, però ja vorem en què es converteix el poble quan s´acaben totes les obres (que no són poques), i vorem quin és el resultat: si encara som poble o ens hem pervertit i hem sucumbit als "encants" de la civilització urbana.

2/12/07

ADÉU MUNTANYA


Convide a la gent del Blog a passejar i contemplar el terrible paisatge en que s’està convertint la muntanya del Collao, ( sent no poder posar-vos també el terrible soroll a que estan exposats els veïns diàriament i sense cap tipus de descans), i dic jo; per què li hem de fer això a la muntanya, es que no hi ha espai en el pla?. Esta clar que els que ho fan no viuen ací, però els que ho consenten sí viuen ací i, per què ho fan ?, es que no els agradava el paisatge que envoltava el nostre poble? o es que ens agraden més altres coses? Doncs aneu acomiadant-vos del vostre poble i fotografieu-lo abans de que s’acabe, d’eixa forma podrem explicar als nostres fills com era el nostre poble i en lo que s’ha convertit pels interessos d’uns quants, i també podrem dir els noms d’eixos que pels seus càrrecs públics deurien d’haver lluitat per un desenvolupament sostenible del nostre poble per als seus habitants i les generacions futures.
NATURALIA