1/11/07

PISCINA COBERTA

Primer que res voldríem demanar perdó pel retràs d'aquesta entrada, doncs el que ací anem a tractar va ser motiu de discussió en el darrer ple del dia 18 d'octubre a les 11,30 del matí, ple EXTRAORDINARI I URGENT.
En aquest ple es tractà el tema de la piscina coberta. Com recordareu, la documentació se'ns va proporcionar dues hores i mitja abans de començar el ple, i mira tu per on, sobre hi haure una caterva de documents per a estudiar, amb una ullada només en varem tindre prou per traure les nostres conclusions sobre este tema, i es que en el pressupost fet per l'Ajuntament on es reflectien els ingressos i les despeses produïts per la nova instal.lació tenim les següents quantitats:

-Nombre de persones estimades al mes: 2.000

-Ingressos previstos per al manteniment: Aportació municipal 9.000 €
Aportació usuaris 6.000 €
Altres 9.000 €

-Gastos previstos: MANTENIMENT 24.000 € (sic)

No fa falta ser economista per adonar-se'n que estos pressupostos no són reals i que, sobretot, els gastos estan desinflats per amagar la vertadera despesa que suposarà la nova piscina coberta, i sinó anem a fer un estudi simple, d'anar per casa, com aquell que diu, però intentant arrimar-nos el més possible a la realitat:
Anem a veure, tenim una afluència prevista de 2000 persones al mes, se suposa que esta gent no estarà "bambant" i fent el que li done la gana per allí; aleshores caldrà que hi haja una persona a la porta per recollir les entrades; a més a més per llei hi deu haver un socorrista; se suposa que la major part d'eixes 2000 persones no aniran a prendre el bany per refrescar-se com fan a l'estiu, sinó que més bé, el que pretendran és practicar l'esport de la natació que no es pot fer si hi han xiquets jugant en l'aigua, aleshores el més normal és que es contracten una serie ( dos o tres) de monitors per donar classes de natació als diferents col.lectius d'usuaris de la piscina; també necessitarem una persona que es faça càrrec de la neteja tant de l'exterior de la piscina com dels vestidors. O siga, i resumint, que només en personal es necessitaran almenys sis persones tots els dies.
Ara passem a les despeses de gasoil, que al preu que està el petroli no es cosa despreciable, a més de la llum, telèfon, aigua...
Tot plegat: 24.000 € de l'ala.
I tot açò s'ha de cobrir amb les aportacions municipals, dels usuaris i d'altres, que veges tu a saber què o qui són eixes altres (ben clarament són per a quadrar el pressupost).
I ara fixeu-vos en la quantitat de gent esperada: 2.000 persones al mes. Haveu vist els vestidors que ara hi han? Doncs be, ahí s'han d'embotir 2.000 persones mensualment, doncs no hi ha prevista la seua ampliació en les bases de l'obra, el que reportarà que molts ens deurem canviar amb la tovallola enrotllada a la cintura i amb molt de compte que no se'ns isca el "campanolo".
Açò és més o menys el que contestarem al grup de govern en el ple, i la seua rèplica no va tindre desperdici:
"eixos pressupostos no els hem fet nosaltres, els haurà fet l'arquitecte municipal o ALGÚ". Paraules textuals del regidor competent. Doncs si l'arquitecte que tenim o eixe ALGÚ ha fet eixe disbarat, ja el poden arrear ben lluny, perquè si ho fa tot igual, en quatre dies ens porta a la ruïna més absoluta. Com que els apretarem les rosques, se'n ix diguent que "sobre la marxa ja ho arreglarem". Però des de quan en este poble es fan les coses sobre la marxa? I la planificació, on està? Quin inconscient obri un negoci per veure si sobre la marxa funciona sense haver estudiat abans si ho podrà portar a terme amb solvència? Si no, està condemnat al més estrepitós fracàs. Aleshores, és així com es gestiona este poble: sobre la marxa? Doncs esta marxa no ens agrada i no ens pot portar enlloc.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

un, no crec que hi vagen 2000 persones al mes per a sufragar els gastos de la piscina.

dos, quan costara "el ticket"? No pensen fer passes de temporada com fan a les altres piscines cobertes?

tres, si es fa una piscina coberta, s`ha de mantenir be i no deixar-se "en l`oblit" com la piscina municipal, el parc de la placa L`Edo, el parc de l`ermita, la casa dels joves, el museu etnologic, el pisci- poliesportiu, la font de la placa la font, la nova escola .... i fins i tot l`ajuntament que esta un poc desastre!

PQ NOMES UNS POCS ENS ADONEM D`AQUESTES COSES?
Ben fet, Gent d`Ador per mirar pels meus interessos, gracies!!!

Anònim ha dit...

Ni volen treure comptes, cosa que deurien fer per cortesia, per deferència, per educació, o per obligació, ni volen donar informació veraç. Per tant, per què marejar-se i perdre el temps fent uns pressupostos ajustats i reals i comprovar que no és possible tenir una piscina coberta?
Imagineu-se la conversa:
- A qui li interessa això? – pregunta un.
- Només als quatre “il•lusos” de Gent d’Ador – li responen.
- Amb quatre partides arreu els tapem la boca i aquestos no se n’adonen de res – diu un altre.
- La solució per quadrar un pressupost és amb “altres” perquè dins d’aquest concepte, tant aclaridor, hi cap de tot – diu el regidor competent.
- Tots d’acord? – pregunta l’alcalde.
- Siiiiií (imagineu-se’ls bellugant els caps)
Quantes piscines d’aquestes característiques hi ha a la Safor? Quanta gent hi va?
Si realment voleu saber el que costa, només teniu que preguntar-ho als ajuntaments que ja la tenen.
I en quant a la resposta del regidor “competent”, del qual no coneixem el seu nom però s’ho imaginem, si no sap qui li ha preparat el pressupost ni ha comprovat la seva viabilitat, no creus que més que “competent” és, un INCOMPETENT?
Si tingueren vergonya, callarien i tornarien a estudiar el tema, i si fos viable, ho presentarien com cal i sabrien contestar les preguntes. Però clar, això ho faria una persona competent.
Doncs bé, com he comentat en altres vegades, aquesta és la manera d’actuar dels regidors del PP, i els que hi ha a l’ajuntament d’Ador no podien ser diferents: a salto de mata; sobre la marxa; amb total imprevisió; a lo loco; al tuntún, a la babalà...
- Nosaltres ho fem i després ja veurem – diu un.
- Això són diners que dona Europa, no? – diu un altre.

I qui és Europa? Jo, i tu, un de tants.
Hi ha pitjor manera de gastar-se els diners públics?
Però bé, el que importa és poder emplenar el llibre de la campanya electoral amb un munt de coses fetes. I si estan tancades i no serveixen per a res, doncs, què més dóna?

I per últim, quant li costarà a l’usuari el servei?
Fent una senzilla divisió: 6000 € (que aporten els usuaris) : 2000 (usuaris que es preveu en farem ús), ixen a 3 €/mes. Un xollo! Segur que si el servei és bo, i les instal•lacions no són com les del poliesportiu, faran cues quilomètriques per entrar.

Anònim ha dit...

Que els regidors incompetents presenten pressupostos destarifats entre dins de la lògica, però que s´atreveixquen a dir que la piscina l´usaran 2000 persones al mes...¿això s´ho creurà algú? per favor jo no crec que per la piscina coberta passen 66,6666...persones al dia.

En una megapiscina tal volta, però en una piscina de les dimensions i amb les instal.lacions de les de la d´Ador és impossible!!! Per favor gent del PP, deixeu-vos de destarifos i PENSEU!!!